Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

"Η πινακοθήκη των ηλιθίων"


Σε μια ρόγα ευρω-σταφύλι
έπεσαν πέντε σπουργίτες
και τρωγόπιναν σαν φίλοι
(τσίρι τσίρι τσιριτρό τσιριτρί τσιριτρό)
Την τσιμπούσαν με τις μύτες
(μέσα τους βρίζονταν σαν σκύλοι)

Κι ο λαός που τους κοιτούσε
-πάτε τους σ’ έναν γιατρό
φωναχτά μονολογούσε.
(Τσίρι τσίρι τσιριτρό τσιριτρί τσιριτρό)
σώματος αλλά και ψυχής
για μια δόση αναψυχής

Η εκεί που απέδρα πάσα λύπη
το ντιμπέιτ να μην τους λείπει

6 σχόλια:

δημήτριος παν. μεντεσίδης είπε...

- Ωραίε μου σκύλε, καλέ μου σκύλε, αγαπημένο μου σκυλάκι, πλησίασε και έλα να αναπνεύσεις ένα έξοχο άρωμα αγορασμένο στον καλύτερο αρωματοποιό της πόλης.
Και ο σκύλος, κουνώντας την ουρά του, αυτό που είναι νομίζω, σ' αυτά τα φτωχά πλάσματα, το σημάδι που αναλογεί στο γέλιο και στο χαμόγελο, πλησιάζει και χώνει με περιέργεια την υγρή του μύτη στο ξεβουλωμένο μπουκάλι' έπειτα, οπισθοχωρώντας ξαφνικά με φρίκη, γαβγίζει εναντίον μου σα να με κατηγορεί.
- Α! άθλιο σκυλί, αν σου είχα δώσει ένα πακέτο βρωμιές, θα το είχες μυρίσει με απόλαυση και ίσως καταβροχθίσει. Έτσι, εσύ ανάξιε σύντροφε της θλιβερής ζωής μου, μοιάζεις στο κοινό, που δεν πρέπει ποτέ να του παρουσιάζεις εκλεπτυσμένα αρώματα που το απελπίζουν, μα προσεχτικά διαλεγμένες βρωμιές.

Μπωντλαίρ, 20 πεζά ποιήματα, εκδ. Ίκαρος

δημήτριος παν. μεντεσίδης είπε...

Οσον αφορά δε και τον τίτλο της ανάρτησης ''Η πινακοθήκη των ηλιθίων'' εκτός του γεγονότος οτι είναι ευστοχώτατος και απολύτως ορθός (..πολιτικά εννοώ) θεωρώ πως αποτελεί επιεικώς ύμνο τόσο ως προς τους καθημένους όσο και προς τους παρακολουθούντες αυτούς.

Γ. Χ"κυπραίος είπε...

Η γιαγιά μου έλεγε: "ο τρελός με την τρελάρα του γεμίζει την κοιλάρα του" κι αυτοί είναι οι πιο χορτάτοι
"τρελοί" αυτού του τόπου. Κι εμείς οι υπόλοιποι "γνωστικοί" θα πάμε να ψηφίσουμε ως αμνοί επί της τραπέζης του εκδοροσφαγέως Μη μου πείτε πως δεν φαντάζει καλύτερη λύση η σύναξη περί της τραπέζης ελαφράς οινοποσίας μετά ομοϊδεατών όπου θ΄ απολαμβάνουμε την αγωνία των "εκτελεστών" μας περί του τελικού αποτελέσματος. Που, για να σας πω την αμαρτία μου, ουδόλως μ΄ ενδιαφέρει. Έτσι κι αλλιώς θα βρεθούν πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι γνωρίζουν όλα τα θέματα της Ε.Ε στα οποία εντρυφούν νυχθημερόν και θα εκπροσωπήσουν επαρκώς όλους εμάς που δεν έχουμε ιδέα για χίλια δυο πράγματα όπως: Σε ποια Ευρωπαϊκά κόμματα ανήκουν τα δικά μας; Εκτός απ΄τους πρωτοκλασάτους οι άλλοι ποιοι είναι; Ποια ευρωκόμματα έχουν δυσμενή θέση για την Ελλάδα; Πόσοι γνωρίζουν ότι οι Ευρωπαϊκές οδηγίες κατισχύουν των άρθρων του Συντάγματος; Ποια Ευρωπαϊκά κόμματα δέχονται υπερατλαντικά χάδια; Και τράβα κορδόνι

δημήτριος παν. μεντεσίδης είπε...

Σοσιαλ(Η)στής ή Βάρβαρος ;
Η φράση αυτή που τόσο ξεδιάντροπα επικαιροποίησε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γεώργιος (ο 2ος) Παπανδρέου (ο 3ος) αναφέρεται και χρεώνεται στη Ρόζα Λούξεμπουργκ. Μέλος των Σοσιαλδημοκρατών η ''κόκκινη'' Ρόζα διαχώρισε τη θέση της αργότερα και πέρασε τη μεγαλύτερη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη φυλακή. Μαζί με τον Καρλ Λίμπκνεχτ, η γεννημένη στην Πολωνία επαναστάτρια δημιούργησε την οργάνωση Σπάρτακος που αργότερα εξελίχθηκε στο γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Έπειτα από ανεπιτυχή εξέγερση στο Βερολίνο τον Ιανουάριο του 1919 συνελήφθη και η συνέχεια είναι γνωστή... ας μην επαναλάβω ειπωμένα γεγονότα. Οι σημερινοί σοσιαλδημοκράτες έχουν το δικό τους τρόπο να την μνημονεύουν. Αλήθεια τώρα που το σκέφτομαι, αν επαναληφθεί ένα ατύχημα στον πρόεδρο της Σοσ/κής Διεθνούς όπως μιά πτώση από το ποδήλατό του, ποιός θα τον αναπληρώσει στα καθήκοντά του ; Ο Εχούντ Μπαράκ υπουργός άμυνας του Ισραήλ στους καταστροφικούς βομβαρδισμούς των Παλαιστινίων μήπως ; Προφανώς ο συγκεκριμένος δε γνωρίζει το ποιός δολοφόνησε την Ρόζα. Δεν άκουσε κάτι για τους Εμπερτ και Σάιντεμαν... για τους σοσιαλιστές του Κάιζερ. Ας είναι, δεν θα καταθέσουμε μαθήματα ιστορίας εδώ. Αμ ο άλλος που δεν καταλαβαίνει τι κρύβεται πίσω από το σύνθημα και άρχισε να κατηγορεί και να καταγγέλει αυτούς που τον χαρακτηρίζουν ''βάρβαρο'' !!!! Κανονική επίδειξη γνωστικής ένδειας από τους ταγούς των ιθαγενών σε βαθμό ''βαρβαρότητας''. Η αναφορά εδώ της επιπλέον πληροφορίας οτι το περί ού ο λόγος σύνθημα απετέλεσε και τον τίτλο περιοδικού που εξέδιδε ο Κ.Καστοριάδης μαζί με τον Εντγκάρ Μορέν και τον Κλώντ Λεφόρ νομίζω πως αποτελεί πλεονασμό. αλλά αξίζει να αναφερθεί.
Αγαπητέ Γιώργο Χ. χαίρομαι που σε συναντώ σε ''ξένο τόπο'' αλλά και που η Π αποκτά ακόμη έναν σκεπτόμενο και τόσο παιδευμένο αναγνώστη Αυτά...

δημήτριος παν. μεντεσίδης είπε...

Υ.Γ Εχούντ Μπαράκ: υπουργός άμυνας του Ισραήλ και αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς !!!!!

Γιώργος Χατζηκυπραίος είπε...

Εγώ μόνο μια απορία έχω..: Φαντάζεστε να επανέρχονταν στη ζωή ο Α. Παπανδρέου και να ΄βλεπε τον πολύτιμο πρωτότοκό, του πρόεδρο των σοσιαλδημοκρατών,(τους οποίους και ΄ξόρκιζε με τον απήγανο); Σαν παλιότερος να σας θυμίσω μερικές του "ατάκες" του αειμνήστου που αφορούσαν τους σοσιαλδημοκράτες: Δούρειος ίππος της δεξιάς, ψευτοαριστερά, γρανάζι του συστήματος κλπ..κλπ..κλπ.