Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Ο κύριος Αρίστος γιατί λείπει από τις ευρωλίστες;


Διορίστηκαν σήμερον της Σαμαρείτιδος («πέντε γαρ άνδρας έσχες και νυν ον έχεις ουκ έστιν σου ανήρ» Ιωάν. 4-18), οι ευρωβουλευτές των «μεγάλων» κομμάτων από την οικεία κομματική, ηγετική, οικογενειακή καμαρίλα. Αυτό αποτελεί την έσχατη γελοιοποίηση και τον εξευτελισμό του κυρίαρχου λαού στις... βουλευτικές εκλογές, λαού (= οι υπήκοοι του ηγεμόνος), όμως, ευνούχου στον κομματικό λόγο και πράξη). Εξαιρώ όλων αυτών τον κύριο ΣΥΝ που είχε την εντιμότητα και τόλμη, εδώ και χρόνια το κάνει και δεν θέλω από κανέναν αναλυτή σκυβάλων κουβέντα επ’ αυτού, να επιλέγει με εσωκομματική ψηφοφορία τους υποψηφίους του. Αμέσως μετά καλείται το ανθρώπινο κομματικό κοπάδι να ψηφίσει κάπως. Μια ψήφος σάχλα δηλαδή. Οι διορισμένοι ορκίστηκαν, μέσω των αρχηγών τους -εξ ονομασίας προελεύσεως ή απλής οικογενειακής κληρονομικής διαδοχής- (ότι λόγο δεν έχουν ως δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι δυνάμει ευρωβολευταί), να υπηρετήσουν τα ελληνικά συμφέροντα στην Ευρώπη. Αυτοί! Κάποιοι μάλιστα θα επιστρέψουν, μετά την πρώτη βόλτα τους εκεί, για να συνεχίσουν στην Ελληνική τώρα Βουλή (μη χάσουν αυτοί κι εμείς) την προσφορά τους στην διαιώνιση του άθλιου δικομματικού τρόπου του πολιτικού μας ευτελισμού.
Στα γρήγορα ξανάνοιξα την «Ναυτία» του Ζ.Π. Σαρτρ έστω και μόνον εκ του τίτλου παρακινούμενος.
- Και λοιπόν;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΛΒΟΝ

[...]

Αλλά τι λέγω; θρήνησε,
θρήνησε την πατρίδα,
νεκράν όπου σκυλεύουν
αλλοφρονούντα τέκνα της,
ω Ανδρέα Κάλβε.

Μικράν, μικράν, κατάπτυστον
ψυχήν έχουν αι μάζαι,
ιδιοτελή καρδίαν,
και παρειάν αναίσθητον
εις τους κολάφους.

Κ.Γ.ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ,Ελεγεια και Σάτιρες 1927

δημήτριος παν. μεντεσίδης είπε...

''Σήμερα ξεκινάμε μια μάχη για τον πολίτη. Για το εισόδημά του, για την οικονομική του προοπτική, για το σχολείο και το Πανεπιστήμιο των παιδιών του, για την υγεία των δικών του, για να μπορεί να ζήσει σε ένα ευνομούμενο κράτος, που τον σέβεται και τον υπηρετεί.Είναι μια μάχη για την αξιοπιστία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Είναι μια μάχη για την κοινωνική Ευρώπη, για την Ευρώπη που θέλουμε, αυτήν που υπηρετεί τους πολίτες και το δημόσιο συμφέρον, και όχι ιδιοτελή συμφέροντα''.
Ναι, ναι καλά διαβάσατε. Θα υπηρετήσουμε τους πολίτες και όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα!!! Το κείμενο απευθύνεται (αυτολεξεί) από τη σημερινή αντιπολίτευση στο κοπάδι των ιθαγενών-ψηφοφόρων που σε λίγες μέρες θα κληθεί να ''αντιπροσωπευθεί'' στο Ευρωκοινοβούλιο.Καλή σας νύχτα....Εγώ πάντως δεν κοιμάμαι και ούτε πρόκειται ποτέ. Να ''κοιμηθώ'' εννοώ.
δ.μ

δημήτριος παν. μεντεσίδης είπε...

Διάβαζα χτες σχόλιο αρθογράφου στην Κυριακάτικη ''Ε'': ''Για 29η χρονιά οι φοιτητές που ψήφισαν στα πανεπιστήμια δεν κατάφεραν να συγκροτήσουν σε σώμα την ΕΦΕΕ και να βγάλουν κοινά αποτελέσματα. Ηταν δύο ακόμη νίκες του φοιτητικού κινήματος που θα κληθεί αύριο σαν σώμα ενηλίκων να συνεννοείται για να κτιστεί ένας καλύτερος κόσμος, πιό πολιτισμένος, ενώ μαθαίνει να αρνείται το μέτρημα απλών ψήφων''.
Καί θα συμπλήρωνα εγώ, πως δεν αμφιβάλλουμε καθόλου για τις δυνατότητες και τις προοπτικές του φοιτητικού μας δυναμικού. Τους εμπιστευόμαστε άλλωστε (όπως διατείνονται κραυγάζοντας υποκριτικά οι ψηφοθήρες στα ΜΜΕ) και πιστεύουμε πως θα αλλάξουν τον κόσμο.Οπως τον αλλάξαμε και εμείς...Καληνύχτα και όνειρα γλυκά.
δ.μ

δημήτριος παν. μεντεσίδης είπε...

Οσο σκέφτομαι την απορία του Β. γιατί λείπει ο κ. Αρίστος από τις ευρωλίστες τείνω να συμπεράνω πως θα ήταν πράγματι μία πετυχημένη επιλογή (σε εκλόγιμη θέση ει δυνατόν...γιατί όχι ;) και για τα δύο ληστρικά κόμματα εξουσίας. Ενας ευρωλ(Η)στής, τουλάχιστον έντιμος στην καθημερινή του βιοπάλη. Και όχι μόνο για τούτα τα κόμματα, αλλά και ως επικεφαλής ακόμη και ενός ετέρου μικρού.Θα τον στήριζα ευχαρίστως και με ζήλο θερμό νομίζω.