Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Ο Τσίπρας για τον «Δεκέμβρη».



Ερώτηση: Τι έφταιξε τελικά και τα γεγονότα του Δεκεμβρίου κατέληξαν σε δημοσκοπική ήττα για τον Συνασπισμό; Ήταν η συντονισμένη επίθεση ΚΚΕ και Κυβέρνησης ή λάθος εκτίμηση του «κοινού περί δικαίου αισθήματος» εκ μέρους της ηγεσίας;

Τσίπρας… δεν μπορούμε να μιλάμε για δημοσκοπική ήττα του Συνασπισμού. Η στάση που είχαμε ως κόμμα στα γεγονότα του Δεκεμβρίου μάς αφαίρεσε τουλάχιστον 2 ποσοστιαίες μονάδες επειδή δεν καταδεχτήκαμε να κάνουμε τους κουφούς και τους στραβούς. Συνεχίζω να ισχυρίζομαι ότι είχαμε μία πολιτικά αξιοπρεπέστατη στάση. Ήμαστε οι μόνοι που προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε τι συμβαίνει στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας, που δεν καταδεχτήκαμε να κρύψουμε ένα υπαρκτό κοινωνικό φαινόμενο κάτω από το χαλί. Σε αντίθεση με τη στάση του ΚΚΕ που «χάιδεψε τ’ αυτιά του συντηρητισμού» για τα μικροκομματικά του οφέλη. Παράλληλα υπήρξε μια ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον μας, στα “δελτία των 8Åç. Σοβαροί δημοσιογράφοι μας εγκαλούσαν από το κανάλι τους «γιατί εξηγήσαμε πρώτα τα επεισόδια αντί να τα καταδικάσουμε…». Η δική μας αριστερά ούτε υιοθετεί ούτε μπορεί να χρεώνεται πρακτικές βίας. Αλλά δεν θα γίνουμε και οι παιδονόμοι της ιστορίας. Ούτε θα ποινικοποιήσουμε τις αντιδράσεις μίας ολόκληρης γενιάς, ούτε θα την εγκαταλείπαμε για πεντακόσιους που έχουν θεοποιήσει τη βία, προκειμένου να πάρουμε καλό βαθμό στις δημοσκοπήσεις.

Από το www.antinews.gr

1 σχόλιο:

δημήτριος παν. μεντεσίδης είπε...

Θέσεις που προδίδουν-θυμίζουν πρώην οπαδό του υπαρκτού σοσιαλισμού ο οποίος ξέμεινε από δυνατότητα ετερόνομης θέσμισης του ''μικρόκοσμου'' του και αδυνατεί να αυτοθεσμισθεί, όπως θα έλεγε αν ζούσε ο αείμνηστος Καστοριάδης. Θέσεις που αποκαλύπτουν επίσης την πικρία ενός πραγματικού οπαδού του ΠΑΣΟΚ ο οποίος έχει ενδυθεί επιμελώς (ως είθισται άλλωστε) το μανδύα του οπαδού του Συνασπισμού και χρησιμοποιεί επιχειρηματολογία ''υπαστυνόμου Α'' (για λόγους ωμής ψηφοθηρίας γαρ) όπως θα έλεγε και πάλι ο αείμνηστος Κορνήλιος.