Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Τα μαλλιά τα μουστάκια τα αγριογούρουνα της δημοκρατίας

Με αφορμή το σπαρταριστό γεγονός, διότι έτσι έπρεπε να δουν οι κυρ’ πατέρο-ημητέρες του έθνους μας τη δήλωση του μεγαλομαλλιαρομακρυμούστακου βουλευτή, που όμως κατατρόμαξε την ποίμνη των λογικών, βουλευτικών προβάτων, θυμήθηκα ένα περιστατικό που συνέβη πριν χρόνια (1991 ας πούμε) στην πόλη μας.

Στο Τριμελές πλημμελειοδικείο Κοζάνης δικάστηκε ο εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδος ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, άκρως συντηρητικής, αλλά ιστορικής με τον εκδότη της να ξέρει καλά τα ελληνικά γράμματα. Και αντιγράφω από την «Παρέμβαση» τχ. 50, του 1991.
...Ο κ. Ρούλης Κκλδς βουλευτής του Πασόκ, εγκάλεσε τον κ. Ζηκόπουλο διότι είπε σε φιλική συντροφιά, που έτρωγαν και έπιναν και έγραψε μετά, πως για μην ξανάρθει το πασόκ στην εξουσία νομιμοποιείται η Ν.Δ., να χρησιμοποιήσει δικτατορικά τινα μέτρα. Στη δίκη και στο ακροατήριον συνέβησαν διασκεδαστικά πράγματα. Ο κατηγορούμενος εκδότης υπέστη στωικά το κατηγορητήριον και κρυφογελούσε με την όλη κατάσταση, ενώ οι κατήγοροι μάρτυρες που εζήλωσαν δόξαν κατηγόρων του Ειδικού Δακαστηρίου, διεξήλθαν το διακόνημα της υπεράσπισης του κοινοβουλευτικού καθεστώτος, άξια θύμιζαν δε τους "Γενναίους της Μπράνκα Λεόνε". Μάλιστα για να θεμελιωθεί μία εκ των κατηγοριών (η κατηγορία για εσχάτη προδοσία δεν θεμελιώθηκε κι εγλίτωσε τον τυφεκισμόν ο κ. διευθυντής) ρωτήθηκε ο μηνυτής να αναφέρει πολίτες εις τους οποίους ενεποίησε φόβον και ταραχή το δημοσίευμα, πλην αυτού του ιδίου που εταράχθη σφόδρα και παραλίγον να βγει στην παρανομία στα βουνά και τα όρη των Μπουτζακίων. Αυτός ανέφερε τον αρχηγό των εργατοϋπαλλήλων Κοζάνης κ. Ν. Τσγκστρ. Ναι, αυτόν που δεν φοβήθηκε τα ΜΑΤ τους αστυνομικούς, το στρατό και όλα τα όργανα καταστολής κι έφερεν και φέρνει τακτικά το νομό και την πόλη άνω κάτω με τις κινητοποιήσεις των υφισταμένων του εργατουπαλλήλων· αυτός που τις προάλλες δε φοβήθηκε ένα ωραίο μεγάλο αγριόχοιρο και τον σκότωσε εντελώς ως γνήσιος κυνηγοοικολόγος και το επιδείκνυε φορτωμένον στ’ αυτοκίνητό του, στο καφενείο των κυνηγών στο κεχηναίον κι αργόσχολον κοινό της πόλεως που κοιτούσε λατρευτικά το χοίρο ως οι Εβραίοι στην έρημο το χρυσό μόσχο του Αρών, αυτός λοιπόν τρομοκρατήθηκε από μιαν βλακώδη κορώνα του κ. Ζκπλ. Ελέγχεται ως ανακριβής η πληροφορία ότι μόλις ο μέγας συνδικαλιστής εδιάβασε το σχόλιον του γέροντος διευθυντού κι εκδότου εκατουρήθηκε ορισμένως*.
Με 6 μήνες φυλακή τιμωρήθηκε ο ειπών και γράψας τέτοια κακά λόγια προς γνώσιν και ...απόγνωσιν.

*Οπως καλή ώρα έκανε βουλευτής στις μέρες μας όταν ψήφισε κάποιο μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: