Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Σήμερα ακόμα κι αν βρέξει


ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ Ο ΟΡΦΕΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ
«40 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ (1972-2012»
 (Σάββατο, 29 Ιουνίου , ώρα 19.30, Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας)

Σε έναν ξεχωριστό μουσειακό χώρο στην ιστορική Κοζάνη πρόκειται να γίνει η παρουσίαση του λευκώματος και του προγράμματος του 42ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή ο Γιάννης Καραχισαρίδης και οι συντελεστές της παράστασης «Αγαμέμνων» του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, παράσταση που θα παιχτεί και στο αρχαίο Θέατρο Δίου: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνάς Χατζησάββας, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Θέμης Πάνου, Βασίλης Μπισμπίκης, Θεοδώρα Τζήμου.
Για την ιστορία αξίζει να πούμε πως το Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας ίδρυσε ο Δήμος Κοζάνης και η Εταιρία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων σε συνεργασία με τις τοπικές αντιστασιακές οργανώσεις. Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2006 και σκοπό έχει να ασκήσει την ικανότητά για αντίσταση, να οδηγήσει σε μια ουσιαστική αποκέντρωση με τη συμμετοχή ενημερωμένων πολιτών, να ενισχύσει το σεβασμό στην αλήθεια και «να στηρίξει την επιβίωσή μας στο μέλλον ως ανθρώπινων, τοπικών και εθνικών ομάδων με βάση τις αξίες, τους δεσμούς με την παράδοση και την ταυτότητά μας, εμπλουτίζοντας έτσι τον παγκόσμιο πολιτισμό».
 Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ  στην Κοζάνη θα παρουσιάσουν: Γρηγόρης Παπαχρήστος, Πρόεδρος του   ΟΡΦΕΟ, Nίκος  Πασχαλούδης (δημόσιες σχέσεις) και ο  καλλιτεχνικός διευθυντής Κώστας Μυστακίδης. Για το λεύκωμα μιλούν: Γιάννης Καραχισαρίδης, ηθοποιός, σκηνοθέτης (διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης), Βασίλης Καραγιάννης, συγγραφέας (διευθυντής του περιοδικού Παρέμβαση) και Αντώνης Κάλφας, ποιητής, φιλόλογος (επιμελητής του λευκώματος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: