Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Η Παγκόσμια ημέρα ποίησης στην Κοζάνη που πέρασε


 Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας ποίησης στην Κοζάνη που έλαβε χώρα το βράδυ της 21ης Μαρτίου στο ισόγειο του Λαογραφικού Μουσείο Κοζάνης , όπως γίνεται εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια, είχε σαν κεντρικό θέμα τους πρόσφυγες. «Ενα ποίημα για τους πρόσφυγες» όπως ήταν άλλωστε και η πανελλαδική καμπάνια της ημέρας στην οποία συμμετείχαν πολλές πόλεις της Ελλάδας αλλά και πνευματικοί θεσμοί.
        
Την  πρωτοβουλία είχε το λογοτεχνικό περιοδικό «Παρέμβαση» και συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και τεχνών, ο Σύλλογος Μικρασιατών Κοζάνης και το ΣΥΝ-Βιβλιοπωλείο. Πλήθος κόσμου κατέκλεισε το Μουσείο και άκουσε τους συμπολίτες να διαβάζουν ποιήματα από την ελληνική και παγκόσμια γραμματεία με θέμα τους Πρόσφυγες. Ορισμένοι διάβασαν δικά τους ποιήματα. Διάβασαν οι : Αναστασία Κωνσταντινίδου, Μιχάλης Πιτένης, Γιώργος Δελιόπουλος, Ολυμπία Τσικαρδάνη,  Πέττυ Σολακίδου, Μυροφόρα Μαυρίδου, Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, Τάσος Κόλλιας, Σίσσυ Τσιομπάνου, Βίλβος Θ., Ελένη Σαββίδου, Ελένη Γκόρα, Φωτεινή Καμίτα, (η οποία χαιρέτησε κι ως πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών), Γλύκα Διονυσοπούλου, Δήμητρα Καραγιάννη, Φωτεινή Ηλιάδου, Μαρία Μπουγουλιά, Γεωργία Δεμπερδεμίδου, Εύη Κτενίδου, Γιάννης Τσιολάκης, Γρηγόρης Δουγαλής, Ευαγγελία Καρδάση, Ναπολέων Κοντός, Βαγγέλης Ντάγκας και ο Β.Π Καραγιάννης που είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης. Επίσης οι νεαροί: Πέτρος Λάκκας μαθητής δημοτικού που άνοιξε την βραδιά, η Ουρανία Νικολαϊδου και η εληας, ﷽﷽﷽ρης παπακβνσατινου,  Τασος Κιηματα απο την ελληνικΓεωργία Χατζηαποστόλου, μαθήτριες γυμνασίου.ή﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ον συντονισμό της εκδηΓΥμν φβτ με θεμα τους ρζανης)ν
         Το μουσικό μέρος διεξήλθε ένα τμήμα από τη χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών που εκτέλεσε μικρασιατικά τραγούδια με τη διεύθυνση του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, και την Εύα Μαυρίδου στο ούτι, τη Δέσποινα Νταβατζή ακορντεόν, Βασιλική Δεμερτζίδου κρουστά και τραγούδι.  Επίσης υπήρξε κι ένα μικρό αφιέρωμα στον πόντιο ποιητή και γιατγκας ﷽﷽﷽﷽﷽ΝΤιςΑγγλεηςαν ο προδρος του Συνσδμο Γραμματωνκαιτεχνρό Χρήστο Αντωνιάδη  του οποίου μελοποιημένα ποιήματα απέδωσε ο λυράρης Παναγιώτης Χολόπουλος.
         Την  εκδήλωσε χαιρέτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και τεχνών κ. Πολυνείκης Αγγ,λης﷽﷽﷽﷽﷽﷽νκαιτεχνών κ Πολυνικηςον συντονισμρασιατων Κοζανης)νέλης.      
         Στο περιθώριο της εκδήλωσης  μαζεύτηκαν ζευγάρια κάλτσες που δόθηκαν στους πρόσφυγες  που μένουν το κλειστό γήπεδο της Λευκόβρυσης.
         Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβάλλονταν φωτογραφίες με θέμα τους πρόσφυγες των Αχιλλέα Ζάβαλη, Χρήστου Τόλη, Γ. Κυβερνήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: