Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Άμα τω ήρι αρχομενω...


Απέναντι η θάλασσα του απογεύματος. Δεν τη βλέπω λόγω κατάματου ηλίου. Διορθώσεις της τελευταίας στιγμής, συνήθως καθοριστικές, για τη βραδινή παρουσίαση βιβλίου. Ακουμπώ τα
χαρτιά στο μόλις κυκλοφορήσαν βιβλίο- έκπληξη και πάλι, του Γαβριήλ Νίκου Πεντζίκη «ΩΑ ΩΞΥΡΡΥΓΧΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ Τα χαμένα κεφάλαια του βιβλίου του Τριόδου "Το Βυζάντιον έχει ρεπό" [Αυστηρώς ακατάλληλον], εκδ. Αρμός. Πήρα μια άνοδο προς τα ένδον της πόλεως. Προέκταση της Ρωμαϊκής αγοράς άνω της πλατείας Αριστοτέλους. Στο ΜΠΙΤ ΠΑΖΑΡ. 40 χρόνια περιφέρομαι στη Θ. και δεν πήγα ποτέ εκεί στο μυστήριο αυτό χώρο. Ωρα που κλείνουν τα μαγαζιά του. Σε μια στοά 5-6 όρθιοι ρίχνουν ένα ζάρι καταγής, ο καθένας με τη σειρά και παίρνουν ή αφήνουν τα 20ευρα. Μιλούν ή σιωπούν περίεργα. Πλατεία Δικαστηρίων πολύγλωσση, πολύτροπη.
Η παρουσίαση του βιβλίου αποσαρθρωμένη οργανωτικά. Νιώθω σαν τον «Μικρό ναυαγό" του Κριστόφ Σμιθ εκδ. Αστέρος 1958 ευρώ, 1,5 που πήρα από το παλαιοπωλείο, έτσι για την ιστορία. Τι γύρευα εκεί μετά τον Θρίαμβο, εφ’ όλης της ύλης, του 3ημέρου Συμποσίου της Κοζάνης, σ’ αυτή την...... (βάλτε όποια λέξη θέλετε μέσα θα είστε). Ας πρόσεχα, που ποτέ δεν το κάνω, ο νάρκισσος πρώτα των λόγων και αμέσως μετά των θλιβερών απολόγων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: