Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Σφενδάμι και Γ. Ιωάννου



Εκδόσεις «Σφενδάμι» ήγουν το δέντρο που επιχωριάζει και στα ορεινά μέρη μας, χρήσιμον εις την επιπλοποιϊαν αλλά και στην γκλιτσική τέχνη των ποιμενικών ανθρώπων.
Εδρα: Δεσκάτη Γρεβενών, δήμος και τόπος που σήμερα ασθμαίνει. Παλαιότερα «δια το ωραίον κλίμα της» ήταν  τόπος εκτόπισης μος﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽έπτω. Δια τους δεουβ  δηαδ  ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽οιητθα στεγαζλπς τωνοριεν πολιτικών και ζωοκλεπτών. Δια τους δεύτερους ισχύει ο νόμος ακόμα γιατί ποιητή σμόνητουσκβας άραγεδηαδποιητή σμόνητουσκβας άραγεδηαδςόχι όμως και για τους πρώτους;
Οδός Χρήστου Μπράβου 11  51200 Δεσκάτη. Εννοείται, που αλλού θα στεγαζόταν παρά στου αλησμόνητου ποιητή το δρόμο.
Θέμα: Γιώργου Ιωάννου «Ποιήματα 1954-1985». Ολα του δηλαδή σε 130 τόσες σελίδες.
Κι όλα σε θέλγουν κατ’ αρχήν κι αμέσως μετά η εμφάνιση, η αφή, η μυρωδιά του βιβλίου. Χαρτί ανακυκλώσεως, στοιχεία μικρά κι ωραία, πολυτονικόν. Παλαιού τύπου τυπογραφία. Φαίνεται δια μιας μιας το μεράκι των δύο Γιάννη Καραγιάννη καθηγητού εικαστικών και Ευθύμιου Γάλλου τυπογράφου από Λάρις.﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽αζεραι διακρβατεωουβ  δηαδσα που ζεύτηκαν στο ζυγό αυτς.﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽αζεραι διακρβατεωουβ  δηαδής της εκδοτικήςς.﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽αζεραι διακρβατεωουβ  δηαδ ωραιότητος.
«Απειλούν» οι λίαν αισθαντικοί άνθρωποι πως θα  επανεκδώσουν όλο το έργο του Γ. Ιωάννου που άπαξ και διαβαστεί ξαναδιαβάζεται διαρκώς.

Εσφιξα τα μάτια να μην βλέπω πια
-να μη με βλμη﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ επαρκ εσριγυρνοωουβ  δηαδέπουν, αυτοί που τριγυρνούνε
με μια σφραγίδα μοναξιάς στο μμη﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ επαρκ εσριγυρνοωουβ  δηαδέτωπο.

Μα ζωγραφίστηκες εσύ στα βλέφαρά μου
με το χαμόγελο της τελευταίας συγκατάβασης.

Κακά τα ψέμματα, δεν επαρκή η μνήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: