Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Φρέαρ στο τέλος του Έαρ, έαρος

«Ω, γλυκύ μου» ΦΡΕΑΡ (τχ. 11/τέλος έαρος, Μάιος 2015). γλυκύτατον τέκνον του  Δημήτρη Αγγελή, πολυσέλιδον και πολυουσιώδες σε συνεργασίες και άρθυδει﷽﷽﷽﷽﷽﷽ μονόφθλλον που διαψευΕνα μοντον υνεργαδρα. Το ένα αφήνεις τ' άλλο πιάνεις
Στη σελ.  445 ο Ευριπίδης Νεγρεπόντης λίαν γνωστός στην παρονομίαν του μνεία ποιεί της Δυτικομακεδονικής  (Γρεβενά- Κοζάνη) ΤΥΡΒΗΣ, «ένα μονόφυλλον που διαψεύδει λαμπρά το όνομά του».
Αντιγράφω ό,τι μας (με) συμφέρει:


Αμιγώς παπαδιαμαντικό και καθολικώς πολυτονικό το τέταρτο των Χριστουγέννων 2014. Ο νότιος γράφει για την «Ενάλια και έντιτλη μουσική» του συμπλωτήρος της νοσταλγού Λιαλιώς –και ο Βόρειος Ευβοϊκός τραβάει κατά τα νερά των Σποράδων. Ο Κοζανίτης στις «Εικόνες χειλοποίητες...» καλπάζει όπου του δόξει και στεγάζει, με αφορμή τον στίχο
  «Είκον’ αχειροποίητη που στην καρδιά μου σ’ ε-﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽τη με το πογπημενου μικρο διαλοφγυνεργαδίχα»  από το «Θέρος - Ερος" όσους και -﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽τη με το πογπημενου μικρο διαλοφγυνεργαδόσα κουβαλάει ο αφρός της μνήμης του. Αντιγράφω τον αξιοσημείωτο διάλογό του με τον «αγαπημένον μικ-﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽τη με το πογπημενου μικρο διαλοφγυνεργαδρόν του οίκου":
  - Μάριε ποιός είναι αυτός;
  - Ο Σεφέρης
  - Τι είναι;
  - Ποιη-﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽τη με το πογπημενου μικρο διαλοφγυνεργαδτής
  - Κι αυτός;
  - Ο Παπαμάντης...
Ναι, έτσι: τετρασύλλαβο και υπέροχο ήγουν ο «Παπα-μάντης- συνάντηση του αγαπημένου μικρού ανεπίγνωστη με το ποίημα «Παπαδιά-μάντις» του Κρητη﷽﷽﷽﷽﷽﷽α κι ακριβοθυ μενου μικρο διαλοφγυνεργαδώστα Γεωργουσόπουλου για τη μητέρα του θαλασσινού αηδονιού.
Ο Α. Ν. Παπαβασιλείου με τις «πεουν οι Αλεξανδροιισμενη την " της ροαλοφγυνεργαδΚόκκινες κουντούρες», κι αυτές παπαδιαμαντικές, εκτός του Αλεξάνδρου ποιείται μνείαν του Τάκη Βαρβιτσιώτη, του Παύλου Παπασιώπη, του Κλείτου Κύρου, του Ν. Γ. Πεντζίκη, της ροής του Αλιάκμονα, του Ιουλίου Βέρν και άλλων. Ολοι και όλα συγ-χωρούν στη μονόφυλλη Τύρβη. Ιδιαιτέρως ο Π.Β. Πάσχος, πρωτοσέλιδος και με σκαναρισμένη την «Στιχηρή ανταπόδοσίν» του, για να σωθεί η βυζαντινή του γραφή, απ’ όπου ήταν των αδυνάτων αδύνατο να λείπουν οι Αλεξανδροι.

     Φίλοι αναγνώστες, φροντίστε να βρείτε την Τύρβη, προτού γίνει ρητη﷽﷽﷽﷽﷽﷽α κι ακριβοθυ μενου μικρο διαλοφγυνεργαδσπάνια κι ακριβοθώρητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: