Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ζήτω η για πρώτη φορά ακάγκελη 25η Μαρτίου κ.λπ.


Ο Κύριος Yπουργός Π.Α.Π.ΕΝ. (καμιά σχέση το αρκτικόλεκτον με τον Φον ΠΑΠΕΝ της χιτλεροσύνης) είναι και αρχηγός, όπως λένε της Αριστεράς Πλατφόρμας στον μεγάλο εταίρο της αριστεροδεξιάς συγκυβέρνησης.
Τις μόνες πλατφόρμες που γνωρίζω είναι αυτές που στην ύπαιθρο χώρα έζευαν στους γεωργικούς ελκυστήρες και κουβαλούσαν σιτάρια, καλαμπόκια, χώματα, πέτρες, γεώμηλα, κοπριά, τεύτλα δια την παραγωγήν σακχάρεως, κάρβουνο από την άλλοτε ΛΙΠΤΟΛ, χόρτο κ.λπ. είδη του αγροτοποιμενικού βίου.
Επίσης την έρημη πλατφόρμα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κζνς επί χρόνια ανενεργού, στην οποία μαραίνεται πάσα διάθεση ταξιδιού ακόμα και αυτού του περιπάτου με τα πόδια στις ράγες, τώρα που ξαναμπήκαμε σ’ αυτές.
Εν τω μεταξύ οι εδώ υπήκοοι του Υ.Π.Α.Π.ΕΝ. τον «φάγανε» στις λαϊκές «Μούσες» όπου οι δύο επιχώριες βουλευτικές του μούσες, η μελαγχρινή και η ξανθιά, του τραγωδούσαν το άσμα ηρωικόν και εύθυμον, αναφερόμενο στον επιχώριο κάποτε υπουργό που:
«Τον πήγανε πλημμέλημα επί διαταράξει
(λίστας) αλλ’ οι δικαστές του είπανε:- Ολα εν τάξει.
                             ***
«Αντισταθείτε σ’ αυτόν που χαιρετά
απ’ την εξέδρα ώρες ατέλειωτες τις παρελάσεις...)
(κάποτε ο Μιχ. Κατσαρός)
Αντισταθείτε σ’ αυτόν που χαιρετά τώρα κάτω από το πεζοδρόμιο μια ώρα έστω και υπό βροχήν την παρέλαση...
(Εντάξει ξέρουμε τις ιστορικές και ποιητικές αναλογίες)
                           ***
Απορία αφελούς θεατού. 
Ακούω τον σπήκερ αναμετάδοσης της παρελάσεως να λέει για τους ευζώνους της Π.Φ. (κατάγονται, λέει από τους Μυρμιδόνες του Ομηρικού Αχιλλέως) πως όλο το 24ωρο παραμένουν άγρυπνοι και φρουρούν το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Αφού έτσι είναι πως δεν είδαν εκείνους τους κοινωνικούς αγωνιστές που ρύπαναν το μνημείο με συνθήματα; Κοιμούνται όρθιοι; Τι φρουροί είναι αυτοί; Κι αν οι ανωτέρω αγωνιστές είχαν τσαπιά κι έσκαβαν τον Αγνωστο αυτοί εκεί ακίνητοι πάντα; 
Αλλά αυτοί δεν είναι φρουροί, αγάλματα είναι κι απλώς αναπνέουν και φωτογραφίζονται με τους τουρίστες.

Κύρ’ σπήκερ τα χρόνια της σκλαβιάς δεν ήταν τα 400 (αυτό αφορά τη νότια Ελλάδα). Η άλλη Ελλάδα είχε ακόμα άλλα 90 τόσα χρόνια σκλαβιάς να διανύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: