Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

Προς γνώσιν και δια τας νομίμους α-συνεπείας


                                              
Την Παρασκευή (30/1) βρέθηκα σε μια εκδήλωση στον καθεδρικό ου Γ-Κ. Ϊστράι τωνΑΣθηνών που εκου Γ-Γ. Κνταρυπλχολειο που ναό της πόλεως ναό της πόλεως, άγιο Νικόλαο (μου την γνωστοποίησε λίγο πριν την έναρξή της ο Ν.Κ. όμορος στα στασίδια του εσπερινού) με θέμα τον Γεώργιο –Γ. Κονταρή  που διοργάνωσε  το 1ον Δημοτικόν σχολείο (στο πλαίσιο των εορτών για τα 100 χρόνια λειτουργίας, το οποίονλου διαβασε  σκεψειςνα παπαδοπο ο Ιακωβος Νατυπλχολειο που φέρει  φέρει πλέον το όνομα του πρώτου δασκάλου της σχολής Κοζάνης και λογίου της Δ. Μακεδονίας, ο οποίος καταγόταν από τα Σέρβια.
           
φέρειΣχεδόν μυσταγωγική βραδιά (ναός γαρ). Προηγήθηκε  και η εκκλησιαστική χορωδία (τμήμα της) «Ιάκωβος Ναυπλιώτης» (με τον σπουδαίο χοράρχη κ. Σ. Αρβανίτη) που απέδωσε ύμνους της ημέρας -ήταν και εσπέρας των 3ων Ιεραρχών. Η διδασκάλισσα κ. Αγνή Παπαδοπούλου διάβασε  σκέψεις του Ι. Χρυσοστννη﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽θηκε το 1685 στη ΒΙαικου Γ-Γ. Κνταρυπλχολειο που όμου για την παιδεία κ.λπ. Ομιλητής ο κ. Χαρίτων Καρανάσιος δ/ντης του τμήματος Μεσαιωνικών ερευνών  της Ακαδημίας Αθηνών,ννη﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽θηκε το 1685 στη ΒΙαικου Γ-Γ. Κνταρυπλχολειο που  όστις  διεξήλθε επιστημονικά ννη﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽θηκε το 1685 στη ΒΙαικου Γ-Γ. Κνταρυπλχολειο που το βίο και το ό﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽τορανα αμεσως μετκλχολειο που έργο  του Γεωργίου - Γρηγορίου Κονταρή. Αναφέρθηκε και στο κυρίως σύγγραμά του Ιστορία  των Αθηνών που εκδόθηκε το 1676 εν Ενετίησιν. Είναι η πρώτη ιστορία αυτής της πόλεως. Δήλωσε δε πως στην Κοζάνη αυτή είναι άγνωστη, ως βιβλίο αφού δεν υπάρχει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της, άλλα είναι εύκολη η προμήθειά του εν φωτοαντιγράφω από την Εθνική Βιβλιοθήκη. Ηταν μια λίαν ενδιαφέρουσα εκδήλωση η οποία δεν θα γινόταν αν κάποτε κάποιοι δεν παίρναν κάποιες καινοτόμες πρωτοβουλίες.
     Δύο τρεις ανωφελείς ίσως σημειώσεις.
    1. Οι ακροατές, όχι το εκκλησίασμα της βραδιάς, ραγε﷽﷽﷽﷽﷽﷽ατ Σχολιεον πανα αμεσως μετκλχολειο που αναρωτήθηκαν άραγε και μετά την εισήγηση, ραγε﷽﷽﷽﷽﷽﷽ατ Σχολιεον πανα αμεσως μετκλχολειο που γιατί και πότε το 1ον Δημ. Σχολείο πήρε αυτό το όνομα του σημαντικού δασκάλου, λογίου, ιερέως, μοναχού επισκόπου Σρν﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽του κεντητή επιταφίων;μύρνης και άριστου κεντητή εκκλησιαστικών επιταφίων. Ο δ/ντης του σχολείου στον χαιρετισμό του λησμόνησε να το θυμίσει. Το 1998 ως ΙΝΒΑ (Ινστιτούτο Βιβλίου και Ανάγνωσης) πήραμε μια πρωτοβουλία να δοθούν στα σχολεία της πόλεως ονόματα ηρώων, συγγραφέων, επιφανών ανθρώπων κ.α. της πόλεως, όπως γίνεται σ’ όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Στην Ευρώπη μέχρι και ονόματα βουνών και ποταμώνέ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ ο σύλλογος του 10ν δεΕτσι οι τση πτκλχολειο που  δίνονται στα σχολεία τα οποία φεύγουν έτσι από την απρόσωπη αρίθμηση. Ο τότε δ/ντης  του σχολείου κ. Γακόπουλος και ο σύλλογός του   δέχτηκε την πέ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ ο σύλλογος του 10ν δεΕτσι οι τση πτκλχολειο που ρότασή μας κι έγινε η μετονομαέ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ ο σύλλογος του 10ν δεΕτσι οι τση πτκλχολειο που σία του. Στο ίδιο πτε ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽τεινειτο 30-40ν Δημοτικο να μεταονμασυεθι ι Γ.Σακκελαριος αλλα ρόγραμμα ακολούθησε το 11ον  δημοτικό που μετονομάστηκε «Χαρίσιος Μεγδάνης». Τα άλλα σχολεία αρνήθηκαν. Είχαμε προτείνει και στο 3ο -4ο  δημοτικό να μετανομασθεί  «Γ. Σακελάριος» αλλά η τότε συνδικαλιστική αρχήνισα.
﷽﷽﷽﷽ ονοματων 0-40ν Δημοτικο να μεταονμασυεθι ι Γ.Σακκελαριος αλλα  του προτίμησε το «Χ. Μούκας». Τα μεγέθη των ονομάτων ήταν  εντελώς άνισα.
      2.  Το βιβλίο της ιστορίας των Αθηνών του Γ. Κονταρή «Ιστορίαι παλαιαί και πάνυ ωφέλημοι της περιφήμου πόλεως Αθήνης αίτινες εσυναθροίσθησαν εκ πολλών και διακαιλογαριαζα νυθντλητης Βιβλιοθηκης της βΟυλμασυεθι ι Γ.Σακκελαριος αλλα φόρων βιβλίων...» κ.λπ. (ο πλήρης τίτλος του), δεν είναι άγνωστο στην Κοζάνη. Οταν ήμουν στη Δ.Β.Κ. και το ΙΝΒΑ ήρθε στα καιλογαριαζα νυθντλητης Βιβλιοθηκης της βΟυλμασυεθι ι Γ.Σακκελαριος αλλα καιλογαριαζα νυθντλητης Βιβλιοθηκης της βΟυλμασυεθι ι Γ.Σακκελαριος αλλα χέρια μου σε φωτοτυπία αλλά και σε μικροφίλμς,καιλογαριαζα νυθντλητης Βιβλιοθηκης της βΟυλμασυεθι ι Γ.Σακκελαριος αλλα  μετά από προσωπικό μου αίτημα στο διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Βουλής, και λογάριαζα σε συμφωνία με το Δήμο των Αθηναίων να το επανεκδώΠλο:﷽﷽﷽﷽﷽﷽ τον τΩδι ευνοισε μιροφν τιτλο πυλμασυεθι ι Γ.Σακκελαριος αλλα ώώ σουμε. Δεν έγινε φυσικά δι’ ευνοήτους  λόγους και ευήθεις ανθρώπους. Το θέμα αυτό το θέτω και στην νυν αρχή της Δ.Β.Κ., αν την ενδ νυν αρχή της Δ.Β.Κ. αν την ενδαιαφέρει. Το βιβλίο υπάρχει και περιμένει. Στο τεύχος 131 του λογοτεχνικού περιοδικού «Παρέμβαση»  δημοσιεύτηκε ένα πολυσέλιδο κείμενο της κ. Δήμητρας Καραγιάννη με τον τίτλο: «Πίναξ περιεχομένων της ιστορίας των Αθηνών του Γεωργίου Κονταρή» (Πίναξ των περιεχομένων πραγμάτων των εν τήδε βίβλω).

ΥΓ. Ας λά﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽λεως, του Γεωργσε μιροφν τιτλο πυλμασυεθι ι Γ.Σακκελαριος αλλα έγονται  κι ας γίνονται γνωστά μερικά πράγματα· δε χάλασε ο κά﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽λεως, του Γεωργσε μιροφν τιτλο πυλμασυεθι ι Γ.Σακκελαριος αλλα όσμος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: