Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Γιατί πρέπει να εκλεγεί εκ νέου ο νυν κ. Δήμαρχος



(Ο τίτλος στο τέλος του επιδέχεται και ερωτηματικό)
Διαβάσαμε δι’ επισήμου δημαρχιακής ανακοινώσεως πως ο κ. Φάνης Πάμπας, σπουδαίος 
Κοζανίτης της Βιέννης, προτίθεται να δωρίσει περί τα 10.000 βιβλία της βιβλιοθήκης του, καθώς και το πολύτιμο αρχείο του στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Η δωρεά είναι σχεδόν ισάξια της προηγούμενης δωρεάς του Μητροπολίτη Διονυσίου (άνω των των 15 χιλ. τόμων και η οποία φυσικά ...διαλύθηκε ως βιβλιο-ενότητα).
         Μ’ ένα λόγο μια σημαντική φιλοπάτριδα χειρονομία, σε παρόμοιες που μόνον λίγοι μπορούν να προβούν και τότε ονομάζονται ευεργέτες ή δωρητές της πόλεως.
Αναρωτιέμαι υπό το φως αυτής της ανακοινώσεως, πως ο νυν υποψήφιος Δήμαρχος δια μια άλλη 5ετίαν, θα στερηθεί τις καθοριστικές υπηρεσίες (δεν τους είδα στο ταμπλό των υποψηφίων του συνδυασμού του έξωθεν του Δημαρχείου) του διδύμου που αποτελούσε όλα αυτά τα χρόνια το βαρύ πνευματικό ύδωρ της πόλεως στον πολιτισμό και τα γράμματά της; Εάν κερδίσει (όπως από επιφανείας καρδίας του εύχομαι όπως στους άλλους άλλωστε) τι θα γίνει χωρίς αυτούς, οι οποίοι έφεραν την πόλη στην «κορύφωσή» της, σε σημείο να βρίσκεται στις εσχατιές της πνευματικής και καλλιτεχνικής ανυποληψίας, ως οργανωμένη δημοτική διάθεση και πρόθεση βέβαια, επί της οποίας επικάθεται ο νυν προκαθήμενός της ευχαριστημένος, όπως ο  επαρχιακός δημοδιδάσκαλος που χαίρεται γιατί από τους μαθητές του παίχτηκε καλά το σκετς στη γιορτή της μητέρας ή λειτουργεί άψογα η σχολική βιβλιοθήκη του προσδεδεμένη σε ξένα ευρωφόρα άρματα,  τα οποία κεχηνότες θαυμάζουν.  
         ‘Η μήπως στη νέα θητεία θα καταφύγει, όπως κατέφυγε ήδη, στους δανεικούς μας ξένους και ξένους για τα πράγτηα τη﷽﷽﷽﷽φοβισμενο δάμροχ (εκυτοςε αν κατι αλλο συμβαντ. Ισψς και σημερα μπαθργηθματα, θάματα και γράμματα της πόλεώς μας, εισαγόμενους με το αζημίωτο;
         Η πράξη αυτή δεν και τότε ονοα το επχωριον τυετα τοςυ συμπολοι τα μια αλλην 5ετίχνει ένα άτολμο δήμαρχο (εκτός κι αν κάτι άλλο χωρεί) ο οποίος δεν εμπιστεύεται τους συμπολίτες του, αγνοεί το εγχώριο δυναμικό, αδιαφορεί για το μέλλον και την πνευματική συνέχεια αυτού τόπου, με τους νέους ανθρώπους μπροστά και προβαίνει σε διευθετήσεις που κυριαρχεί το  προσωπικό, πολιτικό και κομματικό αλισβερίσι.
         Εναν δήμαρχο που δεν εμπιστεύεται τους πολίτες του γιατί οι πολίτες να τον ξαναεμπιστευτούν;     
         Εξ όνυχος, λοιπόν, τον λεόντα.

            

Δεν υπάρχουν σχόλια: