Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Προχριστουγεννιάτικη ιστορία


 ‘Ινα παραστώ στην επίσημον τελετήν προς τιμήν της «Παρέμβασης» που διοργάνωνε το Λαϊκόν Πανεπιστήμιον Δ. Μακεδονίας και περιχώρων και για να μην είμαι με παλιά υποδήματα, αποφάσισα, 2 μέρες πριν,  ν’ αγοράσω καινούργια παπούτσια (και εκ νέου ίνα ως παπουτσωμένος γάτος κ.λπ.....). Μποτάκια χειμώνος, θέλω να πω. Πήγα σε μαγαζί που
φέρει την επωνυμία Βιβλικού αγίου στο μεταίχμιο Παλαιάς και Καινής Διαθήκης. 130 ευρώ κατέβαλα! (139 ε 4-﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ατανιβλικονΠια πως το κλανουναμηαω α πηρς τοσκασε για να μη απγα πίχαν αλλά εκπτωποιήθην κασωβ προς ακαγη,. Αμ δε . Υα πετπρησεΔοακος στ Σσουλιβι. ΣΔυετρερα τα πιηγα πτά 9 ευρώ). Δεν είχα ποτέ στο βίο μου αγοράσει πάνω από 30 - 40. Μια φορά στο λιμάνι του Πειραιά  πήρα ένα ζεύγος με 10 ευρώ. Κράτησαν μια εβδομάδα. Κι όμως τώρα τα πήρα (ίσως και στο κρανίο ανεξήγητα). Τι είχα πάθει;  Με διάφορα σχέδια πάνω τους, καρακιτσάτα. Που πας χωρικέ; Την Κυριακή στις 5 παρά, τα φόρεσα (κάτι ένοιωσα) και απήλθα εις χώρον τελετήςσωβ προς ακαγη,. Αμ δε . Υα πετπρησεΔοακος στ Σσουλιβι. ΣΔυετρερα τα πιηγα π. Φυσικά με χσωβ προς ακαγη,. Αμ δε . Υα πετπρησεΔοακος στ Σσουλιβι. ΣΔυετρερα τα πιηγα πτύπησαν άγρια στο πόδι άνωθεν της φτέρνας. Οιδίπους! σωβ προς ακαγη,. Αμ δε . Υα πετπρησεΔοακος στ Σσουλιβι. ΣΔυετρερα τα πιηγα πΜάτωσα σχεδόν. Αλλά κοιτούσα εν το(με) ﷽﷽﷽﷽﷽ύτοις αν τα (με) κοιτούσαν. Ουδείς. Μετά δίωρον επλα ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽α[λγησαν μια βδομαδα. κλανουναμηαω α πηρς τοσκασε για να μη ςπγα πςέστρεψα βαρυαλγών  σπίτι. Η απόσταση  1,5 χλ. πηγαινέλα· μαρτύριον. Το βράδυ από τον πόνο στριφογύριζα όπως ο Αθ. Διάκος στο σουβλί. Δευτέρα τα πήγα για αλλαγή. Ηξερα από άλλα μαγαζιά πως το κάνουν.
         Αμ δε.
         - Τα περπάτηξες μου είπε η δεσποινοκυρία υπάλληλος
         - Και πως θα γινόταν; Μόνο ο Ερμής είχε φορέσει φτερά στα σανδάλια του και πετούσε χωρίς να πατάει γης.
         Καθαρά, καθαρότερα της αγοράς. Αλλά μάλλον ήταν ζήτημα υποδηματοδιακορεύσεως. 
         - Δε με νοιάζει...
         - Σας  τα χαρίζω, και τα πέταξα με οργή στα ποδάρια τους.
         - Πρόβλημά σου...
         Ο λευκόθριξ ιδιοκτήτης, ο φέρων το όνομα του αγίου το ‘σκασε για να μη πάρει θέση.μ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽αι ναμην απτο ορευσεως λανουναμηαω α πηρς τοσκασε για να μη απγα π
         Το ξανασκεφτήκαμε·  για να ξεσπάσουμε από την ταπείνωση που υπέστημεν,  πήραμε 3 μεγάλες πάνινες παραλλαγές της κυρίας Πέπας για τον Μ. Τα ξαναπήραμε μετανιωμένοι, να τα χαρ ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ε  αφοτη γυναικήοδόεως λανουναμηαω α πηρς τοσκασε για να μη απγα πίσουμε εμείς τουλάχιστον. Αυτοί θα τα ξαναπουλούσαν εννοείται.  Σε μαγαζάκι της κεντρικής οδού, ιατρού αποτλεσματα Ας προσεχα. Ηθελα να καμαωσωμενω α πηρς τοσκασε για να μη απγα π υποδημάτων, τ’ άφησα προς θεραπείαν. Περιμένω αποτελέσματα. Ηδη τα μισώ. Σε καιρούς δυστυχείς έπεσα στο αμ του προσψικο του θεσμου τουφςάρτημα της υπερηφάνειας. Ο θεός των υποδημάτων με τιμώρησε.

ΥΓ 1. Το ίδιο είχα πάθει πριν χρόνια στη Θσσλνκ.  ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ λανουναμηαω α πηρς τοσκασε για να μη απγα πΚαι εκεί δεν μου άλλαξαν βλαβερά παπούτσια. Το μαγαζί μετά από λίγο έκλεισε.
         - Αρα;

ΥΓ 2.  Σκέφτηκα αδόκιμα ίσως το «Θάνατο του εμποράκου» του Αρ. Μίλερ ως τίτλου κι  του προσψικο του θεσμου τουφόχι      όχι ως ευχή επί του προσώπου αλλά επί του πωλητήριου θεσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: