Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Αντιγραφές


Η φτώχεια μας, η μίζα τους

Πασχαλιάτικα, ξαναγράφτηκε, ωμά και ψύχραιμα, ότι μία ξένη εταιρία λάδωνε τα δύο μεγάλα κόμματα με 10-15 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, για «δημόσιες σχέσεις» δηλαδή εξαγόραζε λαδιάρηδες πουλημένους πολιτικούς και τα διορισμένα υπαλληλάκια τους για να αγοράζουν τις σαβούρες της. Απλά. Αν δεν ήταν σαβούρες, δεν θα χρειαζόταν να λαδώνει. Ή θα τις πουλούσε πολύ φτηνότερα.

Καταλάβετέ το: Η διαφθορά μας ακουμπάει πλέον την εθνική μας ανεξαρτησία. Οι μίζες δεν είναι κάτι ακαδημαϊκό, είναι λεφτά των πολλών, που τα παίρνουν λίγοι, με θράσος να μας κουνιούνται και να πουλάνε και εξυπνάδα, από πάνω… Η φτώχεια μας είναι η μίζα τους. Τα 10-15 τον χρόνο που πήραν οι επίορκοι «πολιτικοί» μας, τα έβγαλε στο διπλό η Εταιρία, και τα πληρώσαμε εμείς, πλούσιοι και φτωχοί, εργαζόμενοι και άνεργοι. Δικά μας λεφτά ήταν.

http://www.ophioussa.blogspot.com/

3 σχόλια:

chrisa nikolaou είπε...

Δικά μας λεφτά ήταν.Ναι.
Και η ψήφος δικιά μας. Καλή μας Ανάσταση.

δημήτριος παν. μεντεσίδης είπε...

Εύγε στην κυρία chrisa nikolaou η οποία λιτά μεν και κατά απόλυτα ''καφκική'' προσέγγιση δε, ενοχοποιεί τον ιθαγενή νεοέλληνα ο οποίος σχεδόν ποτέ δεν θεωρεί τον εαυτό του συμ-μέτοχο στις πράξεις του και τις συνέπειές τους. Τόσο απλά.... Αλλά θα επαναλάβω και πάλι τη ρήση του κορυφαίου σύγχρονου στοχαστή (δε λέω Ελληνα...διότι το Ματαρόα μετέφερε προς αφελληνισμό όλο του το περιεχόμενο !!!) Κορνήλιου Καστοριάδη πως η αυτόνομη θέσμιση των κοινωνιών μας (και όχι οι θεοκρατικές και άλλου είδους ετερόνομες θεσμίσεις) και των ίδίων των ατόμων που τις αποτελούν περνούν μέσα από μιά διαρκή εσωτερική αναθεώρηση και συνεχή αυτοθέσμιση διαρκείας. Δηλαδή : Κάντε ό,τι θέλετε , θεσμίστε μας , βιάστε μας (να μην πω κάτι άλλο ακριβέστερο...), εμείς απλώς θα σας ψηφίζουμε...Ανελεύθερος λαός με μηδαμινή κατά κεφαλήν παιδεία αποκοιμισμένος μπροστά σε μία τηλεόραση η οποία του λεηλατεί την ίδια τη ζωή και την ψυχή του...Τι να περιμένει κανείς !

δημήτριος παν. μεντεσίδης είπε...

Να συμπληρώσω στο χθεσινό μου σχόλιο και κάτι ακόμη.Eγραφε ο Kορνήλιος Kαστοριάδης, με αφορμή τα λεγόμενα Mέσα Mαζικής Eνημέρωσης: «Δεν θα αθωώσω ποτέ τη σύγχρονη κοινωνία λέγοντας πως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τη βιάζουνO Kαστοριάδης ήταν από τους θαυμαστές και προμάχους της δυτικής Nεωτερικότητας, αλλά δεν είχε μυθοποιήσει τον «λαό», τη «λαϊκή βούληση», την «κρίση του λαού», τη «λαϊκή ετυμηγορία». Δεν ήταν επαγγελματίας πολιτικός για να ψηφοθηρεί κολακεύοντας το πλήθος, αμνηστεύοντας ή αποσιωπώντας την κυριαρχία της ακρισίας και της απαιδευσιάς την πλειοψηφούσα διαφθορά των συνειδήσεων και τον βυθισμό της πλειονότητας του λαού στην καταναλωτική αποχαύνωση. Επίσης τελειώνοντας να αναδιαμορφώσω και κάτι συμπληρώνοντας τη φράση ''...διότι το Ματαρόα μετέφερε προς αφελληνισμό όλο του το περιεχόμενο......ευτυχώς !!!! Η λέξη ευτυχώς προστίθεται για να προσδώσει την απόλυτη σημασία στο γεγονός, γιατί όπως είπε και ο ίδιος ο Καστοριάδης....''αν είχαμε μείνει εδώ θα μας είχε φάει το μαύρο σκοτάδι..''