Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

- Είπες βιβλία στο κομοδίνο. - Λάβε 92

Βιβλία (πολλά βιβλία) στο κομοδίνο του Β. Π. Καραγιάννη

Από τη στήλη  του περιοδικού ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟΥ του κ. Γεωργίου Κορδομενίδη


α. Κομοδίνον. Δηλαδή ένα τραπεζάκι 0, 37 Χ 0,37  εκατ. η επιφάνειά του, ύψους 0,40 εκ. χρώμα καρυδί. Στο 1/3 της επιφανείας του πορτατίφ του 1 ευρώ από ΙΚΕΑ, ένας χαρτοκόπτης, δύο στυλογράφοι με πένα (ο ένας πάγωσε η μύτη του και δε γράφει άρα θέλει ύγρανση), δύο κυτία με αμπούλες μελάνης μαύρης εντελώς αλλά και μπλου μπλακ. Ενας επάργυρος σελιδοδείκτης με φούντα παρακαλώ, μόλις αφιχθείς από τη νότιο Ιταλία, Ρέτζιο Καλαβρίας (Νούντσια και Πίνο οι εκεί φίλοι), νυχοκόπτης (!) ένα μπικ κόκκινο κι ένα μπλε, δύο φωτογραφίες (Δήμητρα και Μάριος), ορολόγιον μινιατούρα, ένα απόκομμα εφημερίδος που διαφημίζει το βιβλίο «Ελάσσονες ποιητές του μεσοπολέμου», ανθολόγος Σωτ. Τριβιζάς, κάρτα της αίθουσας τέχνης GOVEDAROU ART CALLERY, στην οδό Γ. Παπανδρέου 5, πρώην Ανθέων, χάρτινοι σελιδοδείκτες των εκδόσεων ΑΓΡΑ, εννοείται, -σ’ έναν γράφει ο ΝΙΤΣΕ «Να μη μιλάς  καθόλου για τον εαυτό σου είναι μια ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη μορφή υποκρισίας» όπως κάνω εγώ δηλαδή) και του ΜΙΕΤ και οι οποίοι ακουμβούν στα βιβλία.

β. Βιβλία είπα: 92 το σύνολον αναλυόμενον ως ακολούθως: στην  επιφάνεια του κομοδίνου  22, κάτω απ’ αυτήν και μέσα στα πόδια του 18, δίπλα απ’ αυτό σε στοίβες δύο 27 και 25. 
- Μα έτσι χάνουν το νόημα τους όπως και το διάβασμα τους
- Μα τα βιβλία δεν τα διαβάζω, τα υπάρχω, με υπάρχουν, συνυπάρχουμε δηλονότι. Τελευταίο απόκτημα, δώρο, «Τα ποιήματα» του Στεφάνου ΣΑΧΛΙΚΗ, εκδ. ΜΙΕΤ, και από το ποίημά του «ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» αντιγράφω:

Θωρείτε τες αρχόντισσες εσείς οπού αγαπάτε
οπού έχετε εξοδιάζετε, κανείς μηδέν λυπάται
κατά καιρόν πηδάτε τες, συχνά μηδέν το πάτε,
και να περνάτε σιγαλά, όλες να τες τιμάτε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: