Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

O Θωμάς Κοροβίνης περί του Αριστείδη Παγκρατίδη και άλλων τινών



Για την Πέμπτη 24 Μαρτίου, παραμονή της εθνικής εορτής στις 8 το βράδυ περίπου, το λογοτεχνικό περιοδικό  Παρέμβαση και το Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου».
         Το βιβλίο κυκλοφορεί στις εκδόσεις ΑΓΡΑ.
         Πρόκειται τη μυθιστορηματική ανάπτυξη κι εκδοχή της υπόθεσης  Αριστείδη Παγκρατίδη του φερόμενου κι εκτελεσθέντα ως «ο Δράκος του Σέιχ Σου».
         Ο συγγραφέας αφηγείται την ιστορία του ανθρώπου και της πόλεώς του και συζητά με τον Β. Π. Καραγιάννη για την περιπέτεια του βιβλίου.
                  Χώρος το ισόγειο του βιβλιοπωλείου

3 σχόλια:

Sad Peter Pan είπε...

Κρίμα που δεν είμαστε στην Κοζάνη ν' ακούσουμε...

Μια παρατήρηση μόνο, γλωσσικού ενδιαφέροντος: σκάλωσα με την περίεργη γενική "του εκτελεσθέντα"; Αν είναι να χρησιμοποιήσετε αρχαϊκό / καθαρευουσιάνικο τύπο, δεν λέτε καλύτερα "εκτελεσθέντος" να γλιτώσετε τη θυμηδία;

Θανάσης Καλλιανιώτης είπε...

Ακούστηκε πως θα υπάρχουν και μουσικά επακόλουθα!

Θανάσης Καλλιανιώτης είπε...

Ορισμένα από όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση χρειάζονται εκ νέου διαπραγμάτευση, π.χ.:

1) οι Οθωμανοί ήταν κατακτητές στη Θεσσαλονίκη, γιατί να κρατηθούν ως είχαν οι ναοί τους μετά το 1912; Αν ήταν έτσι να κρατούσαμε και τις γερμανικές πινακίδες και σημαίες του 1941!

2) Πολυπολιστισμική δεν ήταν μόνο η Θεσσαλονίκη, αλλά και η Κόζιανη έως πρόσφατα: 'Ελληνες, Σλάβοι, Αλβανοί, Βλάχοι, Τούρκοι, Ατσίγγανοι έως το 1922, Πρόσφυγες διάφορων γλωσσών και διαλέκτων έπειτα. Ποιος θα γράψει σχετικό μυθιστόρημα;

3) Αν ο Παγκρατίδης δεν ήταν ο ένοχος, τότε ποιος ήταν; Να ειπωθούν όνομα και χωριό κι όχι υποθέσεις χωρίς έξοδα!