Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Οι κορδελάκηδες



Να οι αστόχαστα γελοίοι. Θα τους δεις πίσω από κάθε ασπρογάλαζη κορδέλα εγκαινίων (ακόμα και κοτέτσι να είναι) να την κρατούν και να την κόβουν όλοι μαζί. H φωτογραφία ενδεικτικά τους αποτυπώνει. Κατά καιρούς κι ανάλογα με την περίσταση εναλλάσσονται διάφοροι του αυτού φυράματος. Είναι αυτοί που οδήγησαν κι οδηγούν την πόλη, το κράτους, τους πολίτες, τους πιστούς στην καταβύθιση, στην κατάθλιψη, την κατατονία, στο μαρασμό. Χαμογελαστοί χορτάτοι, παντογνώστες. Οπου τους δείτε παραμερίστε θα σας λερώσουν, κι όπου σας καλούν αγνοείστε τους, δε λέω φτύστε τους, αν και σε πολλούς έρχεται αυτή η διάθεση συνεπίκουρη της ναυτίας. Σύμφωνα δε με τον ένλιπο αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης όλοι αυτοί (ή οι σαν αυτούς) μαζί τα φάγανε, αυτά που θα πληρώσει όμως όλος ο κόσμος.
Για τιμωρία ψηφείστε τους ή ευλογηθείτε απ’ αυτούς, τους αξίζει και σας αξίζει. Δηλαδή αυτοί μας αξίζουν αφού όμοιοί τους είμαστε.


Μ.ΜΠΕΡΧΤ Για την αμφιβολία

Να οι αστόχαστοι που ποτέ δεν αμφιβάλλουν. Η χώνεψη τους είναι άψογη, κι η κρίση τους αλάθευτη. Δεν πιστεύουν

στα γεγονότα, πιστεύουν μόνο στον εαυτό τους. Αν χρειαστεί

πρέπει αυτούς τα γεγονότα να πιστέψουν. Είναι απέραντα υπομονετικοί Å\ με τον εαυτό τους. Τα επιχειρήματα τ’

ακούνε με αυτί σπιούνου.

Στους αστόχαστους που ποτέ δεν αμφιβάλλουν, συνταιριάζουν οι στοχαστικοί που ποτέ δεν μπορούνε. Τούτοι αμφιβάλλουν όχ ι για να πάρουν μιαν απόφαση, αλλά για να μην πάρουν απόφαση καμιά. Τα κεφάλια τους τα χρησιμοποιούνε μόνο για να τα κουνάνε. Με σκοτισμένο πρόσωπο

ειδοποιούν τούς επιβάτες των καραβιών που βουλιάζουν, πως το

νερό είν’ επικίνδυνο. Κάτω απ’ του δήμιου το μπαλτά αναρωτιούνται αν δεν είναι άνθρωπος κι αυτός.

Μουρμουρίζουν σκεφτικά

πως «το θέμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα», και πηγαίνουνε να πέσουν.

Μοναδική τους δράση, ο δισταγμός.

Αγαπητή τους φράση : «Δεν είναι ακόμα ώριμο για συζήτηση».

Γι’ αυτό, αν παινεύεις την αμφιβολία μην παινέψεις

την αμφιβολία που καταντάει απελπισία!

Τι ωφελεί ή αμφιβολία εκείνον που δε μπορεί ν’ αποφασίσει; Μπορεί να πράξει λάθος

όποιος δε γυρεύει πολλούς λόγους για να δράσει. Μ α οποίος πάρα πολλούς γυρεύει μένει άπραγος την ώρα του κινδύνου.

Εσύ, που είσαι αρχηγός, μην ξεχνάς

πως έγινες έτσι είσαι, επειδή είχες αμφιβάλει γι’ άλλους

αρχηγούς! Aσε λοιπόν αυτούς που οδηγείς ν’ αμφιβάλλουνε κι εκείνοι!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Κι ὄχι αὐταπάτες προπαντός.
Τὸ πολὺ πολὺ νὰ τοὺς ἐκλάβεις σὰ δυὸ θαμποὺς
προβολεῖς μὲς στὴν ὁμίχλη
Σὰν ἕνα δελτάριο σὲ φίλους ποὺ λείπουν
μὲ τὴ μοναδικὴ λέξη: ζῶ.

«Γιατὶ» ὅπως πολὺ σωστὰ εἶπε κάποτε κι ὁ φίλος μου ὁ Τίτος,
«κανένας στίχος σήμερα δὲν κινητοποιεῖ τὶς μᾶζες
κανένας στίχος σήμερα δὲν ἀνατρέπει καθεστῶτα.»

Ἔστω.
Ἀνάπηρος, δεῖξε τὰ χέρια σου. Κρῖνε γιὰ νὰ κριθεῖς." Μ.Α

δημήτριος παν. μεντεσίδης είπε...

Ιδανικοί, είτε εκ δεξιών είτε εξ ευωνύμων,για την επιφανειακή μελέτη των πραγμάτων. Αυτή τη δεύτερη φύση των πραγμάτων που ενδιαφέρει την ποπ-αρτ. Τη δημοφιλή τέχνη δηλαδή.
Τίποτε δε θ' αλλάξει στο Saint James Palace. Αφού οι εις το διηνεκές εγκεφαλικά αναισθητοποιημένοι ιθαγενείς-θιασώτες των εκλογών επιλογής επιβήτορα,ασκούν κριτική !!!
"Τον ψηφίζω, αλλά του τα χώνω κιόλας" μου έλεγε χτες φίλη ετών σαράντα !!!
Τι να πει κανείς με το δημοκρατικό φρόνημα και πνεύμα των ελλήνων ψηφοφόρων οι οποίοι έδιναν 98% πριν κάποια χρόνια στην κυβέρνηση του Γ.Παπαδόπουλου.
Εγώ πάντως εύχομαι ο γιός μου "ηλίθιος και φτωχός στο πνεύμα να μείνει, σαν υπουργός της κυβερνήσεως" όπως έγραφε κι ο υπέροχος Μ.Μπρέχτ.

δημήτριος παν. μεντεσίδης είπε...

Α! και ξέχασα: Εύγε και πάλι αγαπητέ Β. για το ευστοχώτατο (για την εποχή)κείμενό σου. Συνέχισε να μας κάνεις αισθητή την αισθητική σου έστω και σε πείσμα όσων λοιδωρούν τον εκθειασμό μου αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Γελάσαμε και σήμερα! Πολύ πλάκα έχει! Τελικά όλοι οι άντρες υστερούν νοητικά και δεν έχουν λογική μπροστά σε ένα ξεπαρθένιασμα, ειδικά δημόσια! Για δες τους πως συνωστίστηκαν και θέλει να κόψει την κορδέλα ο καθένας ο ίδιος! Χα! Χα! Μπράβο! Πολύ ωραίο!

Και μια κλίση του επιθέτου δεν είναι άσκοπη, θαρρώ!

ενικός αριθμός

ονομαστική ηλίθιος ηλίθιη ηλίθιο
γενική ηλίθιου ηλίθιης ηλίθιου
αιτιατική ηλίθιο ηλίθιη ηλίθιο
κλητική ηλίθιε ηλίθιη ηλίθιο

πληθυντικός αριθμός

ονομαστική ηλίθιοι ηλίθιες ηλίθια
γενική ηλίθιων ηλίθιων ηλίθιων
αιτιατική ηλίθιους ηλίθιες ηλίθια
κλητική ηλίθιοι ηλίθιες ηλίθια

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η ζωή του άνδρα...του κάθε κορδελάκη και μη...

Όταν ο Θεός δημιούργησε το γάιδαρο του είπε: "Θα δουλεύεις από το πρωί ως το βράδυ και θα κουβαλάς βαριά πράγματα στην πλάτη σου. Θα τρως χόρτο και θα έχεις λίγη νοημοσύνη, θα ζεις 50 ΧΡΟΝΙΑ".
Τότε ο γάιδαρος απάντησε: "50 χρόνια ζωή είναι πολύ σκληρό. Δώσε μου μόνα 30 χρόνια".
Έτσι και έγινε.
Μετά ο Θεός δημιούργησε τον σκύλο και του είπε: "Σαν σκύλος θα φυλάς την ιδιοκτησία του ανθρώπου και θα είσαι ο πιο αφοσιωμένος φίλος του. Θα τρως ότι περισσεύει από τον άνθρωπο και θα ζεις 25 ΧΡΟΝΙΑ".
Τότε ο σκύλος απάντησε: "Θεέ μου 25 χρόνια τέτοια ζωή δεν αντέχεται. Δώσε μου μόνο 10χρόνια"
Έτσι και έγινε.
Μετά ο Θεός δημιούργησε τον πίθηκο και του είπε: "Θα πηδάς από δέντρο σε δέντρο. Θα κάνεις το γελωτοποιό και θα ζεις για 20 ΧΡΟΝΙΑ".
Τότε ο πίθηκος απάντησε: "Θεέ μου, 20 χρόνια σαν γελωτοποιός του κόσμου πάει πολύ. Δώσε μου μόνο 10 χρόνια".
Έτσι και έγινε.
Τελικά ο Θεός δημιούργησε τον άνδρα και του είπε: "Είσαι άνδρας το μόνο λογικό ον που θα κατοικεί στη γη. Θα χρησιμοποιείς την νοημοσύνη σου για να επιβάλλεσαι στα άλλα δημιουργήματα. Θα εξουσιάζεις τη γη και θα ζεις για 20 ΧΡΟΝΙΑ"
Τότε ο άνδρας απάντησε: "Θεέ μου, να είμαι άνδρας μόνο για 20 χρόνια δεν αρκεί. Δώσε μου σε παρακαλώ τα 20 χρόνια που άφησε ο γάιδαρος, τα 15 χρόνια που άφησε ο σκύλος και τα 10 χρόνια που άφησε ο πίθηκος".
Έτσι και έγινε.
Από τότε ο άνδρας ζει 20 χρόνια σαν άνδρας, μετά παντρεύεται και δουλεύει 20 χρόνια σαν γάιδαρος και από το πρωί ως το βράδυ κουβαλά τα βάρη. Μετά αποκτά παιδιά και ζει 15 χρόνια σαν σκύλος φρουρώντας το σπίτι και την περιουσία του, τρώγοντας ότι περισσεύει από την οικογένεια και αφού γεράσει πια ζει σαν πίθηκος, συμπεριφέρεσαι σαν χαζός και κάνει τον γελωτοποιό στα εγγόνια του.

Ανώνυμος είπε...

Η πλάνη της... προεκλογικής εκστρατείας (των κορδελάκηδων)

Μια μέρα σκοτώθηκε μια γυναίκα που ήταν μεγάλη πολιτικός και μεγαλοστέλεχος στο κόμμα της, με υπουργεία και πολλές περγαμηνές.

Όταν έφτασε στον άλλο κόσμο, την υποδέχτηκε ο Aγιος Πέτρος και της λέει:
- "Πού θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου, στην Κόλαση ή στον Παράδεισο;" Εκείνη το σκέφτεται λίγο και λέει:
- "Δεν είμαι σίγουρη."
- "Τότε", λέει ο Aγιος Πέτρος, "θα κάνουμε το εξής, θα περάσεις 24 ώρες στην Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο και μετά αποφασίζεις."

Η πολιτικός συμφωνεί. Πάνε λοιπόν, στην Κόλαση. Εκεί η πολιτικός βλέπει όλους τους πολιτικούς φίλους της που είχαν πεθάνει να παίζουν γκολφ, να ποντάρουν στο καζίνο, να πίνουν σαμπάνια, να φλερτάρουν με ωραίους άντρες και πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν πολύ.
Ακόμα και ο Διάβολος ήταν μαζί τους και κάνανε παρέα, λέγοντάς τους τα καλύτερα πρόστυχα και πικάντικα ανέκδοτα.
Όλα πολύ ωραία και η πολιτικός περνούσε υπέροχα. Πριν το καταλάβει, πέρασαν οι 24 ώρες και ήρθε ο Aγιος Πέτρος να την πάρει να πάνε στον Παράδεισο.
Ο Παράδεισος ήταν ένα πολύ ήσυχο μέρος με ήρεμη ατμόσφαιρα, οι άγγελοι έπαιζαν γαλήνια μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, οι φιλόσοφοι μίλαγαν για τη ζωή και το θάνατο και όλοι μαζί συζητούσαν με το Θεό που ήταν πολύ γλυκός κι ευχάριστος τύπος.
Η πολιτικός αισθανόταν πολύ όμορφα και πριν το καταλάβει, πέρασαν και αυτές οι 24 ώρες, ώσπου ήρθε ο Aγιος Πέτρος να τι ρωτήσει τι αποφάσισε τώρα που είδε και τα δύο μέρη. Η πολιτικός το σκέφτεται λίγο και του λέει:
- "Ο Παράδεισος ήταν πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην Κόλαση ήταν όλοι οι φίλοι μου και διασκέδαζαν πιο πολύ, οπότε θα προτιμήσω την Κόλαση."
Ο Aγιος Πέτρος σέβεται την επιθυμία της και την στέλνει στην Κόλαση.
Όμως, η Κόλαση ήταν λίγο διαφορετική τώρα, ένα διαλυμένο μέρος με αποπνικτική ατμόσφαιρα και όλοι οι φίλοι της πολιτικού δούλευαν στα κάτεργα και κουβαλούσαν τεράστιες πέτρες, ενώ και ο Διάβολος ήταν πάνω από τα κεφάλια τους και διέταζε συνεχώς.
Η πολιτικός δυσαρεστημένη πάει και τον ρωτά:
"Τι έγινε εδώ; Προχθές όλα ήταν τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν." Και ο Διάβολος της απαντά:
- "Τότε είχαμε προεκλογική εκστρατεία, σήμερα μας ψήφισες!!!