Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Τα "κομμένα γάλατα" της τοπικής πολιτικής και τα "Κομμένα σκοινιά" της ποίησης και της μουσικής


Αγαπητέ κύριε διευθυντά του Kozan .gr

Αφού σου σφίξω το χέρι για την τόλμη και την παρρησία με την οποία παρατηρείς και σχολιάζεις τα δημόσιά μας πράγματα εν γένει και εν είδει, θέλω μέσω υμών να θυμίσω στους διαφόρους “κομμένους” περικομμένους, διακεκομμένους που κλαυθμυρίζουν στα ΜΜΕ, απειλούν, υπόσχονται κλπ., κλπ.
- Εχουν υπ’ όψιν άραγε τι ονομάζεται στην ποιμενική ή την αγελαδοτροφική πρακτική το …”κομμένο γάλα”
-
***
ΥΓ.1 Επειδή είμαστε στον Σεπτέμβριο ισχύει ακόμα η «Μπαλάντα των πειρατών» του Σάκη Παπαδημητρίου και Γεωργίας Συλλαίου σε ποίηση και τραγούδια Μ. Μπρεχτ, Κουρτ Βάιλ και αλλων. Μερικά τραγούδια άκουσα ένα βράδυ Αυγούστου σ’ ένα πανσέληνο χωράφι της Αιανής σε εκδήλωση του αρχαιολογικού μουσείου της και ολόκληρο το σιντί σε μια συναυλία αργότερα στην αίθουσα Τέχνης.

Παραθέτω δύο ποιήματα τραγούδια

Το κομμένο σκοινί


Το κομμένο σκοινί
κόμπο
μπορείς να το δέσεις
κρατάει
όμως
είναι κομμένο.

Μπορεί ν’ ανταμώσουμε πάλι
όμως εκεί
που μ’ έχεις αφήσει
ξανά δεν θα με βρεις.



Το τραγούδι του Σεπτέμβρη


Αχ, είναι πολύς ο χρόνος
απ’ το Μάη ως το Δεκέμβρη
αλλά οι μέρες αρχίζουν να μικραίνουν
στο Σεπτέμβρη σαν φτάσεις.

Οταν του φθινοπώρου ο καιρός
αλλάζει τα φύλλα σε φλόγες,
δεν έχεις πια χρόνο
για το παιχνίδι της αναμονής

Αχ, οι μέρες φθίνουν
σε μια μικρή πολύτιμη δέσμη
Σεπτέμβρη, Νοέμβρη!

ΥΓ.2 Ψάξτε το σιντί

2 σχόλια:

δημήτριος παν. μεντεσίδης είπε...

Εξαίρετη και η Μπαλάντα των Πειρατών, αλλά το ομορφότερο τραγούδι του Σεπτέμβρη πιστεύω πως είναι το "September Song" με την Ella Fitzerald (http://www.youtube.com/watch?v=CkzEGjfYStw&feature=related) από την ταινία του Billy Wilder, "The Apartment" (Τζακ Λέμον, Σίρλευ Μακ Λέην)

Ανώνυμος είπε...

Έννοια σου, φίλε! Γνωρίζουν τόσο καλά την ποιμενική κι αγελαδοτροφική πρακτική που το κομμένο γάλα τους κατά περίεργο και μαγικό τρόπο γίνεται "κεφίρ". Κι έτσι γίνονται πολλαπλασιαζόμενα βακτήρια της πολιτικής. Χρησιμοποιούν σε συνδυασμό βλέπεις τη μαγιά της πλάνης και τρέφονται καλά από το γάλα του κόσμου.Όσο μα όσο κι αν τα κοπανάς, γίνονται "βούτυρα" αποκτώντας ακόμη πιο θρεπτικά οφέλη από το ξεζούμισμα της τσέπης του κοσμάκη και γίνονται τεράστιοι από το πολύ γάλα που έχουν πιει, τόσο που βόσκουν πλέον ελεύθεροι ως λήσταρχοι και στα όρη και στα λαγκάδια και παντού. Επομένως και κομμένοι και περικομμένοι και διακεκομμένοι και ξινισμένοι καταφέρνουν πάντα να είναι οι ποιμένες της αγελαδοτροφικής πρακτικής της πολιτικής.