Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Η ζωή είναι ένα όνειρο που βλέπει ο Θεός (Χ.Λ.Μπόρχες)


ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Μετάθεση ημέρας και τόπου της εκδήλωσης
ποίησης μετά μουσικής, που θα γινόταν
στις 20 Αυγούστου στο Περιστύλιον

Από το περιοδικό “η Παρέμβαση” και το «Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο Κοζάνης» ανακοινώνεται πως η εκδήλωση που θα γινόταν στις 20 Αυγούστου στο χώρο του Περιστυλίου, μεταξύ των ναϋδρίων Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και αγίας Αννης, δίπλα στον ανανεργό Ξενία και η οποία είναι καταχωρημένη στο πρόγραμμα των Λασσανείων ‘09 ως «Εναστρον ποιητικόν και μουσικόν βραδινό του Αυγούστου», δεν θα γίνει κατά το πρόγραμμα· κι αυτό δι’ ανεξηγήτους λόγους.
Ομως, μετατίθεται η διεξαγωγή του πράγματος για το βράδυ της 28ης Αυγούστου 2009 (καιρού επιτρέποντος) στην αυλή του αρχοντικού Γρηγορίου Βούρκα, δίπλα από το επισκευαζόμενο Επισκοπείον, επί της ανυπάρκτου (ιστορικής) πλατείας Δημογεροντίας και γειτνιάζον με το στενό Δαϊρούση (σημείο αναφοράς για τους εντελώς κοζανίτες).
Ωρα έναρξης η 8η βραδινή.

Σημείωση
Ενώ στην αυλή του αρχοντικού θα διαβάζεται ποίηση του Χ. Λ. Μπόρχες με τη συνοδεία κλασσικής και τζαζ μουσικής, στον ουρανό θα γίνεται η επίσημη εμφάνιση, δηλαδή τεράστια, του κόκκινου πλανήτη Αρη, και έτσι θα έχουμε κάτι σαν δύο φεγγάρια. Το φαινόμενο θα επαναληφθεί το 2287 μ.Χ. και θα το δουν μόνον εκείνοι οι οποίοι κτίζουν συνεχώς σπίτια γιατί πιστεύουν ότι θα ζήσουν αιώνια.
Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες των εκδηλώσεων της βραδιάς επίγειες ή επουράνιες.

1 σχόλιο:

δημήτριος παν. μεντεσίδης είπε...

Πριν από αρκετά χρόνια αγόρασα από κάποιο βιβλιοπωλείο της οδού Ναυαρίνου (νομίζω ήταν το ''Κεντρί''), το βιβλίο του Χ.Λ.Μπόρχες ''Η παγκόσμια ιστορία της ατιμίας'' από τις εκδόσεις ''Υψιλον''. Υπέροχο Μπορχεσιανό ταξίδι, ανάλογου ύφους, που κράτησε την επαφή με το μεγάλο παραμυθά , μέχρις τα ''Απαντα Πεζά''. Το διάβασα έχοντας ,ίσως λανθασμένα εξαιτίας της κεντροευρωπαικής παιδείας μου, στη σκέψη μου την λατινοαμερικάνικη'' υπερτροφική ψυχή'' του Χ.Λ.Μ. Διαπιστώνω όμως συνεχώς και ευτυχώς πως πράγματι τελικά ''η ζωή είναι ένα όνειρο που βλέπει ο Θεός''.