Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Περί μοσχαροκεφαλής κ.λπ.

 Προ ευαρίθμων χρόνων και λιγοστών καιρών με τη λήξη του εκδοτικού ενιαυτού της «Παρέμβασης» παρετίθετο υπό της διοικήσεως και διευθύνσεώς της, στα γραφεία της επί της οδού Χ. Μούακ 1, Κοζάνη 50131, εορταστική τράπεζα με κύριον είδος προς εσθίασιν κεφαλή μόσχου ήγουν μοσχαροκεφαλή ψημένη, τυρί και κρεμμύδια. Μετά την ασθένεια των τρελών αγελάδων σταμάτησε. Στην εορτή της 20ης /11ου/ 1992 η μοσχαροκεφαλή εκλάπη από το φούρνο. Οι κύριοι κλέπτες της ουδέποτε φανερώθηκαν και την εξεκοκάλισαν (κι ήταν προσφορά του εντιμοτάτου κυρίου Γ. Κοκαλιάρη εκδοροσφαγέως) αμέριμνοι, χωρίς ίχνος τύψεως, σε κάτι τσαϊρια της γύρωθεν πόλεως (βρέθηκαν ίχνη της) χωρίς να τους σταματήσει τίποτε στο λαιμό τους.
Εχθές, Ιγνατίου του Θεοφόρου, πρωταθλητού του Κολοσσαίου, αναβίωσε η εορτή στο ΣΥΝ-Βιβλιοπωλείο που είναι πλέον η διανεμητική έδρα της «Π». Μετείχαν παλιοί και νέοι συνεργάτες και χειρόνακτες αυτής. Αλλοι νήστευαν, άλλοι ναυτιούσαν ήπια κι άλλοι έτρωγαν.
Οχι, φλουρί δεν υπήρχε εντός του αλλά ούτε και τα μάτια της κεφαλής της εψημένης υπήρχαν, για τα οποία άλλοτε σκίζονταν καρδιές, στόματα θέλω να πω, που τα εκατάπιναν ασμένως (οι αθεόφοβοι) αν και σε απαγόρευση βρώσης διατελούσαν.
Προϊστάμενος του ψητοδιαπράγματος ο κύριος Ρούσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: