Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

5 χρόνια μετά...

 Τον Οκτώβρη του 2014 ανέβηκα τα σκαλιά του Δημαρχείου για να αναλάβω μια ιδιαίτερη και τιμητική θέση για τα 5 χρόνια που θα ακολουθούσαν, ως Ειδική Συνεργάτιδα του Δημάρχου Κοζάνης. Και είχα μία εξαιρετικά δυνατή και χρήσιμη εμπειρία, δουλεύοντας με αφοσίωση και ενθουσιασμό, στα εύκολα και στα δύσκολα αυτού του μεγάλου και μικρού κόσμου, που λέγεται Δήμος.
Τα πέντε αυτά χρόνια ήταν απολύτως έντονα και απολύτως δημιουργικά. Γέμισαν τις αποσκευές μου με εμπειρία, γνώση, ωριμότητα και δύναμη. Καταθέτοντας «ψυχή» κόντρα στις δυσκολίες, και πιστεύοντας πεισματικά πως μπορώ «να αλλάξω τον κόσμο» (μεταξύ μας, πάντα θα το πιστεύω αυτό), κλείνω έναν ωραίο κύκλο, που αποτελεί πολύτιμο κομμάτι μου και «προϋπηρεσία ζωής» για το μετά.
Είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ με τον Λευτέρη Ιωαννίδη και με μια Δημοτική Αρχή που διοίκησε με ήθος, αποτελεσματικότητα, ικανότητα και σοβαρότητα, που παρήγαγε σημαντικότατο έργο και που έβαλε τις βάσεις για ένα αλλιώτικο αύριο, επιδιώκοντας να φέρει μια άλλη αισθητική κι έναν άλλο αέρα στον Δήμο, στις υπηρεσίες και την πόλη, φιλοδοξώντας να μεταμορφώσει την Κοζάνη σε σύγχρονη ανοιχτή πόλη του κόσμου. Και ξέρω πως το στίγμα της θα μείνει ανεξίτηλο στον χρόνο, γιατί αυτά τα χρόνια έγιναν αλλαγές ριζικές, εσωτερικές και βαθιές.
5 χρόνια μετά, λοιπόν, αφήνω πίσω μου τον Δήμο Κοζάνης, «γεμάτη», δυνατή, χαρούμενη και ευγνώμων για όσα είδα, για όσα έμαθα, για όσα πήρα, για όσα έδωσα. Εύχομαι η νέα Δημοτική αρχή που αναλαμβάνει, να πετύχει τους στόχους της και να πορευτεί με αυταπάρνηση για τον τόπο και τους ανθρώπους του.
Το μέλλον είναι μπροστά. Και μας περιμένει να το κατακτήσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: