Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Αγώνας αναστάσιμος, άγονος

Η καθιερωμένη Ανάσταση αναγγέλλεται συνήθως από ταπεινής εξέδρας η οποία ελάχιστα εξέχει της επιφάνειας της γης και των πιστών, που αποτελούν και την εκκλησία δηλαδή. Εδώ στην πόλη στήνεται εξέδρα εντυπωσιακή ίνα επ' αυτής καμαρώνουν οι απόστολοι επί γης του Χριστού κι από κάτω της οι χάνοι, στην κυριολεξία και μεταφορικά, της κάθε εξουσίας, να τους χαζεύουν. Και καλά αυτοί δικαιούνται αλλά και την απολαμβάνουν αυτήν την υποταγή αλλ' ο απλός λαός τι χρωστάει να υφίσταται αυτήν την επιφανή ματαιότητα κι άμετρη ματαιοσπουδαρχία, συνάμα δε τον αγώνα και την προσπάθεια επιβολής των διορισμένων επί των εκλεγμένων...

1 σχόλιο:

δημήτριος παν. μεντεσίδης είπε...

- Ωραίε μου σκύλε, καλέ μου σκύλε, αγαπημένο μου σκυλάκι, πλησίασε και έλα να αναπνεύσεις ένα έξοχο άρωμα αγορασμένο στον καλύτερο αρωματοποιό της πόλης.
Και ο σκύλος, κουνώντας την ουρά του, αυτό που είναι νομίζω, σ' αυτά τα φτωχά πλάσματα, το σημάδι που αναλογεί στο γέλιο και στο χαμόγελο, πλησιάζει και χώνει με περιέργεια την υγρή του μύτη στο ξεβουλωμένο μπουκάλι' έπειτα, οπισθοχωρώντας ξαφνικά με φρίκη, γαβγίζει εναντίον μου σα να με κατηγορεί.
- Α! άθλιο σκυλί, αν σου είχα δώσει ένα πακέτο βρωμιές, θα το είχες μυρίσει με απόλαυση και ίσως καταβροχθίσει. Έτσι, εσύ ανάξιε σύντροφε της θλιβερής ζωής μου, μοιάζεις στο κοινό, που δεν πρέπει ποτέ να του παρουσιάζεις εκλεπτυσμένα αρώματα που το απελπίζουν, μα προσεχτικά διαλεγμένες βρωμιές.

O σκύλος και το μπουκάλι - Σαρλ Μπωντλαίρ