Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Γειά σου Γκιουλέκα λεβεντιά των Γρεβενών καμάρι...


H πολιτική, θρησκευτική και πνευματική κομπανία του κυρίου Γκιουλέκα

Είναι μια περιαυτολογική αποστροφή δημοτικού τραγουδιού από τον μεγάλου του βιολιού καλλιτέχνη των Γρεβενών κ. Ν. Γκιουλέκα υπερτίμου και εξάρχου Δυτικής Μακεδονίας, μην πω και πάσης Μακεδονίας κι έχουμε παρΑνθέμιες εξάψεις, όστις εν επιγνώσει της μεγάλης βιολιστικής του αξίας περιαυτολογεί χωρίς κανένα ενδοιασμό και καλά κάνει.
Ο ομώνυμος του αλλά κ. Κ. Γκιουλέκας κάτι σαν υφυπουργός Μέσων
Ενημέρωσης, λέει, που είναι από τα μέρη κοντά στα Γρεβενά ήρθε σε
περιοδεία να δει από κοντά τα περιφερειακάΜ.Ε. και επισκέφτηκε και προσκύνησε τα κατά συνθήκη και σύμβαση ψεύδη. Ηρθε δηλαδή για να δει πως μπορεί, αν μπορεί κι αυτός ή απλά τον έχουν υφυπουργό στο πλαίσιο της εσωκομματικής λουφε-διανομής
κι ισορροπίας, να μοιράσει κρατικές διαφημίσεις κι ενισχύσεις κατά τον
πλέον εύλογο κομματικό και μόνο λόγο. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Η πιο
χυδαία και φαύλη, που έχει στοιχεία πολιτικής εξαχρείωσης, είναι η
διανομή του κρατικού χρήματος στους εκάστοτε τύπους του τύπου και
οικείους της εκάστοτε εξουσίας. Η τρέχουσα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Τα
πλέον ασήμαντα έντυπα κι εκδοτικά σκουπίδια, αυτά που δεν έχουνε ούτε
μία γραμμή άξια λόγου (έχουν όμως ως άγιους προστάτες τους
παρατρεχάμενους της εξουσίας) τα οποία πετάς μόλις τα δεις,
χρηματοδοτούνται κατά τον πλέον προκλητικό τρόπο.Οτι εμείς αυτοί τώρα είμαστε στα πράγματα, επομένως αρπάξτε όσα όσο είναι καιρός.
Ο κύριος Γκιουλέκας, ο κάθε παρόμοιος Γκιουλέκας, είδε, λέει, τα περιφερειακά μέσα μαζί και τους άλλους κομματοπαραπληγικούς παράγοντες, χαρούμενος και λαμπερός ως οδοντόκρεμα κι αντάλλαξαν σοβαρές απόψεις και ελαφριές ρεβεράντζες.
Μπορεί και να μη φταίει και σε τίποτε ο νυν υφυπουργός και τον αδικούμε. Ομως
είναι ο εκφραστής ενός σάπιου συστήματος διαχείρισης δημόσιου χρήματος
κι εκμαυλισμού συνειδήσεων, που συνεχίζεται εδώ και πολλά χρόνια σ’
αυτό τοΕλλαδιστάν σχήμα κράτους, πολιτείας γιατί όχι και της τεράστιας
πλειοψηφικής κοινωνίας μας που με ιδιαίτερη αυταπάρνηση και μαζοχισμό
απειλεί τους δυνάστες του: «Χτυπάτε μας όσο θέλετε, εμείς εσάς θα
ξαναψηφίζουμε για εκδίκηση».

1 σχόλιο:

δημήτριος παν. μεντεσίδης είπε...

Κρατώ την τελευταία πρόταση του ευστοχώτατου επικαιρικού κειμένου :«Χτυπάτε μας όσο θέλετε, εμείς εσάς θα ξαναψηφίζουμε για εκδίκηση». H νεοελληνική ετερόνομη (βάλτε μας εσείς τους νόμους...εμείς δεν σκεφτόμαστε ....αποφασίστε για μας...κλπ) σχιζοφρενική πραγματικότητα, όντως. Στις εκλογές ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει και θα επιβεβαιώσει τον ''φιλελεύθερα'' ολιγαρχικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας από τη συμμορία που τον κυβερνά (ανεξαρτήτως χρώματος.....εννοείται). Τίποτα δεν αλλάζει βέβαια όπως τραγουδούν και οι καταπληκτικοί Tiger Lillies στο Νothing gonna change in the Palace of Saint James.... ΤΙΠΟΤΕ δεν πρέπει να περιμένει οιοσδήποτε ,στοιχειωδώς νοήμων άνθρωπος,από την συντριπτική πλειοψηφία ενός λαού ο οποίος αποκοιμάται κατάκοπος (πριν ενημερωθεί βέβαια...!!!) το βράδυ μπροστά σε μία αποβλακωτική τηλεόραση. Το έλεγε και ο λαμπρός στοχαστής (να ένας Ελληνας που θα έπρεπε να είναι πρώτος στη λίστα των σημαντικώτερων ελλήνων...και κάποιοι άλλοι στη λίστα του Σίντλερ, ίσως...) Κορνήλιος Καστοριάδης : Ενας άνθρωπος εάν δεν αμφισβητεί,δεν διαβάζει και δεν λειτουργεί αυτόνομα θα τον κυβερνά ο κλήρος και τα ΜΜΕ. Τι σύμπτωση...και τα δύο αυτά είναι μέσα στη φωτό της ανάρτησης !!! και η πρόταση που κόμισε ο Καστοριάδης πουθενά. Οι λαοί τελικά έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν λέει μία κινέζικη παροιμία. Ισχύει όντως (και γι' αυτούς που αποτελούν τη σιωπηρή μειοψηφία που σκέφτεται διαφορετικά).
δ.μεντεσίδης