Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Τα ποιήματα της φυγής... (μάλλον της απομάκρυνσης)



















Η ποιητική εκδοχή της μεγάλης φυγής των μέχρι τώρα δημοτικών και περιφερειακών «αρχόντων» (ας τους ονομάσουμε κατά σύμβασιν έτσι) μπορεί να έχει κι ως ακολούθως.


“...Κι αποχαιρέτα την την Αλεξάνδρεια που χάνεις” στο πασίγνωστο «Απολείπειν ο Θεόςτρα﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ντο Εδω ενηκηθηε ο Αντωνιος υπο του Οταβλου. Εχασε και την Κλεοπτ  Αντώνιον»  του Κ.Π.Κ. το οποίον συμπληρώνεται από το Ρήγα Βελεστινλή  όστις στη “Χάρτα” του την οποία και ιστοριογραφούσε, σημείωνε για τη θέση “Ακτιον: “ ‘Ακτιον Πούντο εδώ ενικήθη ο Αντώνιος υπό του Οκταβίου, έχασε και την Κλεοπάτρα”. Τώρα ποιοί εκ των ανωτέρω και ποία η Κλεοπάτρα ο και
α ςπειρας και αθησεως)ρω και ποια η Κλεπποτρατα ο και Εχασε και την Κλεοπτρός (που είναι και ο γιατρός τους) θα τους το δείξει.
Ο Μίλτος Σαχτούρης για όσους φεύγουν απ’ όπου νόμιζαν πως είναι μόνιμοι κι είχαν ριζώσει, θυμίζει (μιλώ και εξ ιδίας πείρας και παθήσεως):

Μια μέρα θα φύγω κι εγώ

Όπως έφευγε ο Ντύλαν Τόμας

Όπως τα μανιτάρια από το πιάτο του παπά

Όπως οι φώκιες της Αλόνησος
Όπως το περιστέρι του ψαρά

Η μαύρη γαρίδα από τη μαύρη θάλασσα

Όπως η γάτα του λωτοφάγου

Οι κάτοικοι του βυσσινόκηπου

Από το κτήμα τους το αγαπημένο

Όλα φεύγουν, όλα φεύγουν

Που να πάρει ο διάβολος !

Βέβαια ο Ο. Ελύτης την έχει στημένη στους ερύ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ου(ας τους ονομακαι ποια η Κλεπποτρατα ο και Εχασε και την Κλεοπτχόμενους:
«Όλα χάνονται. Του καθενός έρχεται η ώρα.
Όλα μένουν. Εγώ φεύγω. Εσείς να δούμε τώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: