Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ο Δήμαρχος επιβάλλει χρηματικό τέλος στους χρήστες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης



Από παντού μπαίνουν φόροι μόνιμοι ή κατ’ αποκοπήν στους πολίτες, οι οποίοι δεν ξέρουν  κατά που να «βαϊσουν»- κατά πως λέμε εδώ επάνω στα βουνά- να φορτώσουν αλλά και να ξεφορτώσουν το θυμό τους και σε ποιόν. Την εποχή αυτή σκέφτηκε ο κ. Δήμαρχος Κοζάνης να
φορτώσει τους συμπολίτες, έστω κι εκείνους τους λιγοστούς αλλά μελετηρούς, με φόρο επί της ανάγνωσης και της έρευνας. Ετσι θέσπισε τέλος χρήσης του υλικού της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, (κάτι σαν «ανάγνωστρα») δεν γνωρίζω πόσο, αλλά άκουσα κάποιους να διαμαρτύρονται σφόδρα. Πριν μερικούς μήνες ένας ερευνητής στην Κατερίνη έξαλλος μου έλεγε πως πλήρωσε 160 ευρώ για μερικά αντίγραφα σελίδων εφημερίδων που εναπόκεινται στη  Δημοτική Βιβλιοθήκη. Είπα Δημοτική κι εξυπονοείται πως αυτή ανήκει ατελώς στους δημότες αλλά και σ’ όλον τον κόσμο των γραμμάτων και της ανάγνωσης, όμως φαίνεται πως ο κ. Δήμαρχος κάνει μπίζνες και προσβλέπει στη μερική ιδιωτικοποίησή της.
         Είναι πρωτοφανής σαν σύλληψη ακόμα και στη σφαίρα του συμβολισμού τώρα που λεηλατούν όχι μόνον οικονομικά τον έλληνα πολίτη. Δεν ξέρω αν εφαρμόζεται αλλού αυτό το αναπτυ-αναξιακό μέτρο και πρέπει ο κυρ’ Δήμαρχος να γίνει πανελλήνιο πρότυπο μ’ αυτή την εισπρακτική ευρεσιτεχνία, να φορολογεί δηλαδή τους τακτικούς αναγνώστες και να τιμωρεί τους ερευνητές. Αυτούς που πριν λίγα χρόνια στη Βιβλιοθήκης τους ευχαριστούσαμε που χρησιμοποιούσαν και αναδείκνυαν το υλικό της.
         Η θλιβερή πολιτεία ανίκανη να συλλάβει τη φοροδιαφυγή κυνηγά τους αδύναμους και τους πλέον εύκολους. Ο κ. Δήμαρχος Κοζάνης μη μπορώντας να βρει έσοδα να συντηρις να πεθαροντια περι του πργαμτοπςει τα τκεια των απιβλλητων αμς με τη γνωσητη βιβλιοθήσει τους πολυάνθρωπους οργανισμούς του -η μόνιμη εκλογικις να πεθαροντια περι του πργαμτοπςει τα τκεια των απιβλλητων αμς με τη γνωσητη βιβλιοθή πελατεία κάθε δημάρχου- θεσπίζει  ό,τι του καπνίσει ή του το καπνίσουν. Οπως το τέλος χις να πεθαροντια περι του πργαμτοπςει τα τκεια των απιβλλητων αμς με τη γνωσητη βιβλιοθρήσης των βιβλίων της Βιβλιοθκης ﷽﷽﷽﷽﷽﷽ δημοτες αλαλα φ ,μια δθαμρτθρα του για πλγρωμη160 ευρθήκης, του αρχειακού και άλλου υλικού της, κατ’ αντιστοιχία με το τέλος χώ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ δημοτες αλαλα φ ,μια δθαμρτθρα του για πλγρωμη160 ευρθρήσης υπονόμων, με το οποίο  θέλει να καλύψει την ανικανότητα όσων διοικούν και διαχειρίζονται αυτήν, και την έχουν φέρει στα έσχατα της ανυποληψίας.
         Οι δημότες πληρώνουν  τη μισθοδοσία του Δημάρχου, των υπαλλήλων και συντηρούν τους πνευματικούς θεσμούς, πρωτίστως για να τους υπηρετούν. Οχι για να τους δυναστεύουν και να τους «γδέρνουν» (άλλοτε με ακονισμένες λεπίδες και άλλοτε με άγαρμπα ξύλινα μαχαίρια) όπου τους συναντήσουν, ακόμα και όταν οι πολίτες το προσπαθούν στο επίπεδο της μόρφωσης και της γνώσης. Αλλά αυτά φαίνεται ί﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ενενς να τους δυναστευα το-ραπσθουν στο επιπεδο της νμρφωβσης καιτης γνλωσης. Αλλα αυτείναι βαριά γρί﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ενενς να τους δυναστευα το-ραπσθουν στο επιπεδο της νμρφωβσης καιτης γνλωσης. Αλλα αυτάμματα για κείνους που έχουν στο πί﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ενενς να τους δυναστευα το-ραπσθουν στο επιπεδο της νμρφωβσης καιτης γνλωσης. Αλλα αυτερίπου (πωλούν χοντρικά) την αίσθηση των λεπτοφυών πραγμάτων, όπως είναι η ιστορία και τα γράμματα.
         Οι εν λόγω δεν έχουν επίγνωση τι είναι διοι, ﷽﷽﷽﷽ικτήέε πως πλήρωσε 160τεχνεευρρπους τωνγρανατων της ερυενας της πειστ160 ευρθ, που είναι και γιατί είναι εκεί. Ανίδεοι κι ημιμαθείς ισοπεδώνουν την ιστορία της πόλης και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της, προσβάλλουν τους ανθρώπους των γραμμάτων, της έρευνας, της επιστήμης που πέρασαν από εκεί αφήνοντας ο καθένας τον όποιο (αλλά είχαν κι άφησαν) ίσκιο του.
         Συμπαρασύρουν και τον κ. Δήμαρχο, ο οποίος και φέρει τελικ  ων των υφοατσμενων του.λναι που οι αυτο τκεια των απιβλλητων αμς με τη γνωσητη βιβλιοθά το βάρος ή την ελαφρότητά τους. ων των υφοατσμενων του.λναι που οι αυτο τκεια των απιβλλητων αμς με τη γνωσητη βιβλιοθ Για να πεύσαν καιαναμε που χρησιμοποποιοοους ναθωρπους τωνγρανατων της ερυενας της πειστ160 ευρθράσει στην ιστορία ως ο Δήμαρχος ο οποίος φορολόγησε τους πολίτες γιατί επιδίωξαν τη γνύσαν καιαναμε που χρησιμοποποιοοους ναθωρπους τωνγρανατων της ερυενας της πειστ160 ευρθώση, κινούμενος ίσως από την απόγνωση της πνευματικής κι ιστορικής του άγνοιας για την πόλη και τους θεσμούς της.
         - Μωραίνει ο Κύριος ακόμα και τους μωρούς εν γένει και εν είδει.ις να πεθαροντια περι του πργαμτοπςει τα τκεια των απιβλλητων αμς με τη γνωσητη βιβλιοθ

1 σχόλιο:

Γιάτσεκ Γκμοχ ο εκ Κοζάνης είπε...

Απαράδεκτο, πραγματικά, αν συμβεί. Και άνευ λογικής.Το μόνο που θα καταφέρει ο Δήμαρχος θα είναι συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο η κρίσιμη μάζα των αναγνωστών -έστω κι αν δανείζονται, όπως συμβαίνει σε πολλές βιβλιοθήκες, κατά κύριο λόγο ευπώλητες χαζομάρες. Και συγχαρητήρια για το κειμενο. Προϋποθέτει, φαντάζομαι, μια κάποια τόλμη, ένεκα που η Κοζάνη είναι μικρή.