Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Παραινέσεις του λίαν δυνατού έλληνος Σαμψών προς τους την σήμερον αγωνιζόμενους, νεοέλληνες της Θεσσαλονίκης.

Αυτός είναι ο αρχηγός
Την Πέμπτη το βράδυ στην κεντρική πλατεία, ο πολύ δυνατός άνθρωπος Σαμψών-πλανόδιος καλλιτέχνης της δύναμης-παρουσίασε το πρόγραμμά του. Έσχισε καταλόγους του ΟΤΕ, έσπασε πέτρες και ξύλα στο κεφάλι του, έριξε 
πάνω σ' αυτό λοστούς και βαριές, έσπασε δεκάρες (δεν ήξερα ότι είναι τόσο ισχυρό νόμισμα, απέκρουσε με την κοιλιά του ξίφη που ρίχτηκαν από ύψος 4 μ. της πάλαι ποτέ κραταιάς Βρετανικής αυτοκρατορίας (1907). και συνεχώς διηγιότανε της ζωής τα βάσανα, τα φαρμάκια της τέχνης του, τις περιοδείες του, διανθίζοντας αυτά με ρήσεις του τύπου: "Η Ελλάδα θέλει πειθαρχία, σέβαση και καθαριότητα". Με ανάμικτα συναισθήματα θαυμασμού, δέους και θλίψης τον παρακολουθούσαμε οι λεβέντες Κοζανίτες, όπως μας αποκάλεσε, συνδράμοντας όμως, όχι και τόσο απλόχερα, όταν δέσμιος με αλυσίδες και σχοινιά γύρισε μεταξύ μας ζητώντας τον οβολό μας. Περιττό να πούμε ότι λύθηκε σ' ένα λεπτό. Μας καληνύχτισε ευχόμενος η "Ελλάδα να πάρει μιαν άνοδο πολιτισμού"
Αμήν
Από τα "Δεκαπενθήμερα", έκδοση του 1999

1 σχόλιο:

δημήτριος παν. μεντεσίδης είπε...

Θυμάμαι σαν τώρα τα κατορθώματα του εν λόγω λίαν δυνατού Έλληνος κάποιο απόγευμα της δεκαετίας του '80 ('86 ή '87 αν δεν κάνω λάθος) στην πλατεία της πόλης μας. Κρατούσα παραμάσχαλα το ''Μοναχικό Λύκο'' του Τζακ Λόντον,το σενάριο του ''Μελισσοκόμου'' του Αγγελόπουλου και τα ''Χίλια Δέντρα'' του Γ.Ιωάννου που μόλις είχα αγοράσει από το Συνεταιριστικό Β.
Τι απέραντη θλίψη ένοιωθα εκείνες τις στιγμές...