Εφημερεύουσες φαρμακείες
Μηδείς ανώνυμος υβριστής
εισίτω (επώνυμοι όμως γίνονται δεκτοί)


Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

«Στες ραδιουργίες μας πρέπει να πάμε πάλι / να ξαναπιάσουμε την ανιαρά πολιτική μας πάλη Κ.Π. Καβάφης*


            
 Σε σχέση με τον τριπλό εκλογικό κονιορτό που σιγάθεν σηκώνεται, λεκτέα  και τα παρακάτω.
            Στη «Θεία Κωμωδία» και το βιβλίο της «Κόλασης» ο Δάντη αναφέρει πως οι αμαρτωλοί, ανάλογα με το αμαρτήμά τους λαμβάνουν θέση σε έναν από τους 9 ομόκεντρους κύκλους δια τα

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Μ. Πέμπτη Στα περίχωρα της άνοιξης



"Όταν οι γλυκιές βροχές του Απρίλη διαπερνούν ως τη ρίζα την ξηρότητα του Μάρτη και μουλιάζουν κάθε φλέβα στην υγρασία για να γεννηθεί από τη ζωογόνο δύναμή της το λουλούδι..."
Ετσι αρχίζουν "Οι ιστορίες του Καντέρμπερυ" του Τζέφρυ Τσώσερ, που είπαν πως συγκαταλέγεται ανάμεσα στο 100 σημαντικότερα βιβλία όλων των εποχών (εκδ. Μελάνι).

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Μ. Τρίτης σκαλάθυρμα

Των δέκα Παρθένων (5 μωρών και 5 ξύπνιων), της Αλειψάσης το μύρο Πόρνης, της Κασσιανής με το έξοχον, σπαρακτικόν της ποίημα κ.α. δόκιμα και εντυπωσιακά Γραφικά συμβάντα, περιλάμβανε το ρεπερτόριο της Μεγάλης Τρίτης βραδιάς της

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Έναρξη





















‘Ετσι ναι, ημίφως, ελάχιστος κόσμος αλλά με πίστη, την ψαλτική ακαλαισθησία, στο αποκορύφωμά της, αλλά με ευλάβεια και τα κεριά να σβήνουν μόνα τους πάνω στην άμμο

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Βαϊων κι ιχθύων


Των Βαϊων (και κλάδων)
Κατάλυσις ιχθύων
Χωρικός πίναξ ζωγραφικής επί τραπέζης
Χειρ Μάνας
Φωτ. Δημήτρης

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

«Προς εκκλησιασμόν...»



Δηλαδή προς Αθήνας.
Λεωφορείον της 10ης βραδινής κι ακριβώς μετά την πόλιν της Λαμίας λγιον μου εν τυαλής δεξια μεές μαμαζαση. Στην πατεεοεληνικοςίγα χιλιόμετρα, δεν τα μέτρησα ποτέ, στροφή της κεφαλής δεξιά («Ολα είναι σκ...") ίνα φόρον διερχόμενον αποτίσωμεν (όχι διόδιον) εις τον εθνικόν ημών ήρωα κι άγιον εν ταυτώ Αθανάσιον Διάκον τον εν Αλαμάνι αγωνισθέντα, συλληφθέντα και εν συνεχεία σουγλισθέντα σαν αρνί του Πάσχα («Μέρα του Απρίλη…/Κι είπε απορώντας:
«Πώς να πεθάνω;») που εσουβλίζετο κατ’ εθιμον στους νεοελληνικούς στρατώνες ανήμερα και χόρευε, την ανάγκην χορευτικήν φιλοτιμίαν ποιούμενη, η φανταρία κι η καραβαναρία. Τουτ’ αυτό επιστρέφοντες από Αθήνα, οδικώς πάντα, μόνον που τώρα στρέφεις, στρέφω δηλαδή, την κεφαλή Αριστερά («Ολα είναι σκ...»).

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η Αθήνα κι η Ανθήνα



“Αι Αθήναι ως ανατολική πόλις”

Δεν έχω δόξα. Είν’ ήσυχα τα έργα που έχω πράξει.
Άκουσα τη γλυκιά βροχή, τη δύση έχω κοιτάξει,
έδωκα στα παιδιά χαρές, σε σκύλους λίγο χάδι,
ζευγάδες καλησπέρισα που γύριζαν το βράδυ.
                           Λ. Πορφύρα “Η προσευχή του ταπεινού”

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Νύχτα της 2ας Απριλίου στη Θεσσαλονίκη


                                                                                                    
            
...Προφανώς και δεν ήλθαμε να σας κάνουμε τους έξυπνους αν και τώρα που σηκώσαμε  κάπως τον αμανέ της ματαιοδοξίας μας με τη διάκριση σε βάρος μας ως λογοτεχνικό περιοδικό από την επιτροπή των Κρατικών Λογοτεχνικών βραβείων τις προάλλες, θα μπορησης﷽﷽﷽﷽﷽﷽μα τηςογοτεχνικτη διακριση εις βαρος μας που λαβαμε ως λογοτεχνικούσαμε να πέσουμε στο αμάρτημα της οίησης με ελαφρι ων﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽της πολεως Θεσσαλονικης και περιχρος μας που λαβαμε ως λογοτεχνικά τάση προς την νηφάλια, ίμερη ή λυπημένη μέθη για να θυμηθούμε και τον Κωστή Παπαγιώργη.